Hlavní obsah

Za šlapání na krk a ponižování opilce podmínka. Bývalý strážník z Přerovska se dohodl na trestu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lipník nad Bečvou

Bývalý strážník z Lipníku nad Bečvou na Přerovsku stíhaný kvůli nevybíravému zákroku vůči opilému muži na veřejném prostranství ve městě uzavřel se státním zástupcem dohodu o vině a trestu. Muž obviněný ze zneužití pravomoci souhlasil s uložením podmínky. Samotnou kauzu a případný verdikt projedná ještě soud.

Foto: Instagram @czech.policie

Brutální zákrok strážníků v Lipníku nad Bečvou

Článek

O vývoji v případu v úterý informoval žalobce David Pivoda s tím, že návrh na schválení této dohody předložil přerovskému okresnímu soudu.

S 60letým mužem obviněným ze zneužití pravomoci úřední osoby se dohodl na podmíněném trestu. Bývalému strážníkovi, se kterým následně Městská policie v Lipníku nad Bečvou rozvázala pracovní poměr, původně hrozilo tři až deset let vězení.

Návrh na schválení dohody o vině a trestu podal státní zástupce k soudu v těchto dnech. Obviněný muž podle žalobce souhlasil se skutkem i s právní kvalifikací.

„Návrh dohody byl předložen soudu, který by ji měl projednat během veřejného jednání. Dohodli jsme se na podmíněném trestu odnětí svobody,“ zmínil Pivoda. Soud jednání dosud nenařídil.

Incident se stal v sobotu 11. února v lokalitě nazývané místními „krmítko“, kde se lidé scházejí a popíjejí. Dvojice příslušníků městské policie tehdy zasahovala u opilého ležícího 54letého muže, jeden z nich do něj při tom kopal a šlapal mu po hlavě.

Chování dvojice zachytili svědci na mobilní telefon a záznam se objevil na sociálních sítích. Zákrok, při němž zazněla také řada vulgarismů, tehdy vyvolal bouřlivou diskusi. Odsoudilo jej i vedení radnice.

Zdivočelý strážník v Lipníku stál muži na hlavě, druhý ho kopal. Zákrok doprovázený vulgarismy zachytila kamera

Krimi

Policie případ vyšetřovala několik měsíců, na konci října nakonec obvinila pouze jednoho ze strážníků.

Druhý ze strážníků v případu vystupoval jako svědek a nadále působí u městské policie. S obviněným strážníkem městská policie podle něj zhruba týden po incidentu rozvázala pracovní poměr, důvodem bylo to, že odmítl test na alkohol.

Opilý muž, kterému tehdejší strážník opakovaně šlapal na krk a ponižoval ho, měl přes tři promile alkoholu a skončil na záchytné stanici. Podle vrchního strážníka Pavla Malocha při incidentu zraněn nebyl, před odvozem jej prohlédl lékař.

Opilec v Ostravě při snaze vymanit se zpoza lavičky usnul. Rady strážníků nepomohly, povolali hasiče

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám