Hlavní obsah

Za prodej marihuany padly v Liberci tresty od podmínky po devět let

Právo, Jaroslav Švehla
Liberec

Za obchodování s velkým množstvím marihuany si dnes u Krajského soudu v Liberci vyslechla devítičlenná skupina mladíků ve věku od 20 do 34 let tresty od podmínky po 9 let. Podmíněný trest dostal pouze jediný mladík, kterému byl prokázán prodej nejmenšího množství, a vztahovala se na něj mírnější trestní sazba.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Skupina mladíků dostala tresty za obchodování s marihuanou.

Článek

Nejdelší trest soud vyměřil třicetiletému Janu Celbovi, který se do křížku se zákonem dostal už v minulosti. Všichni právní zástupci obžalovaných i státní zástupce si ponechali lhůtu na odvolání a tak rozsudek není pravomocný.

Přesné množství koupené nebo prodané drogy se nepodařilo zjistit, někteří obžalovaná podle soudního senátu marihuanu prodávali nezletilým osobám. „Tresty nejsou vysoké. Trestní sazba se řídí množstvím a tady se jednalo o kila,“ vysvětlil výši trestů po vynesení rozsudku soudce Petr Neumann.

Obžalovaní se většinou přiznali a pomohli usvědčit i ty, kteří vypovídat odmítli, nebo se doznali jen z části. Pachatele usvědčovaly výpovědi svědků a věci nalezené při domovních prohlídkách. Kromě konopí šlo například o tisíce sáčků nebo mlýnky a váhy na marihuanu.

Někteří z dealerů doma měli vysoké částky v hotovosti, u dalšího se našla například fotografie marihuany v mobilním telefonu. Soud měl k dispozici také záznamy telefonních hovorů nebo textových zpráv, jejichž pomocí se obchody domlouvaly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám