Hlavní obsah

Za přepadení kurýra s pizzou v Liberci hrozí mladíkovi deset let

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Až desetiletý trest vězení hrozí 22letému muži z Liberecka, který podle policie přepadl, zbil a okradl s mladistvým kumpánem kurýra s pizzou. Dovážku šesti pizz si předtím objednali na smluvené místo, kde měli zaútočit. Mladšímu z obviněných hrozí vzhledem k věku poloviční sazba. Celkovou škodu vyšetřovatelé vyčíslili na téměř 3000 korun.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Dvojice si objednala tři šunkové a tři sýrové pizzy s dovážkou na předem smluvené místo. Jakmile kurýr po několika minutách dorazil, zdaleka netušil, jaký pro něho bude mít poslední klient ,překvapení',” informoval ve středu mluvčí policie Vojtěch Robovský o incidentu z loňského 20. listopadu.

Lupič v Praze hrozil, že podpálí dům, kde spaly děti. Nakonec se schovával pod autem

Krimi

Starší z dvojice (22) podle policie kurýra okamžitě zbil, zatímco jeho kumpán (věk policie nesdělila) využil situace a sebral termobox s jídlem.

Kriminalisté dvojici nakonec vypátrali a mladíka obvinili z loupeže, za což mu hrozí dva až deset roků ve vězení. Druhého podezřelého policisté obvinili rovněž z loupeže, jemu hrozí vzhledem k tomu, že je nezletilý, poloviční sazba.

Kamaráda nutili s pistolí u hlavy, aby je odvezl s lupem. Policie obvinila dva recidivisty

Krimi

„Přičemž spodní hranice nesmí přesáhnout jeden rok a horní hranice pět let odnětí svobody,” dodal mluvčí s tím, že celková výše škody byla policisty vyčíslena na 2900 korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám