Hlavní obsah

Kamaráda nutili s pistolí u hlavy, aby je odvezl s lupem. Policie obvinila dva recidivisty

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hned z několika trestných činů obvinili kriminalisté v Praze dva mladíky, které zadrželi kvůli loupežnému přepadení. Podle vyšetřovatelů zbili dva chlapce a ukradli skateboard, pak ještě sebrali kola ze zaparkovaného auta. Svého kamaráda měli následně nutit s pistolí u hlavy, aby je s lupem odvezl svým vozidlem. Zadržení jednoho z podezřelých zachytila policejní kamera.

Zadržení mladíka kvůli loupežnému přepadeníVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu ze 7. listopadu informovala ve čtvrtek mluvčí policie Violeta Siřišťová. Dvojice podezřelých (20 a 22) měla krátce po 22. hodině zbít nedaleko zastávky MHD Bohnice dva čtrnáctileté chlapce a jednomu z nich také sebrali skateboard.

„Hodinu poté v Lodžské ulici odcizili ze zaparkovaného vozidla dvě kola. K převozu a útěku využili vozidlo svého kamaráda. Tomu přiložili pistoli k hlavě a vyhrožovali mu, že pokud je nesveze, tak uvidí, čeho všeho jsou schopni,“ upřesnila mluvčí.

Lupič v Praze hrozil, že podpálí dům, kde spaly děti. Nakonec se schovával pod autem

Krimi

Starší z obviněných podle policie pak ještě v noci ukradl v ulici Švábky auto Mini Cooper, přičemž použil originální klíče. Zatím není zřejmé, jak se k nim dostal. Kriminalisté mladíka zadrželi na Žižkově den po přepadení chlapců přímo v odcizeném cooperu. Uvnitř vozu se našla plynová pistole, lovecká dýka s 20cm čepelí a více než pět gramů pervitinu.

Mladšího z dvojice dopadli tento týden v pondělí v jeho přechodném bydlišti na pražském Proseku. „I přes nízký věk mají oba za sebou pestrou kriminální minulost násilného i majetkového charakteru“ upřesnila Siřišťová s tím, že také strávili několik let ve vězení a v současnosti jsou oba v podmínce kvůli předchozí trestné činnosti.

Foto: Policie ČR

Policie našla v kradeném autě zbraně i drogy.

Kriminalisté oba obvinili z loupeže, krádeže, poškození cizí věci, vydírání a přechovávání omamné látky, navíc v době, kdy v Česku platí nouzový stav. V případě soudu obviněným hrozí až desetileté vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám