Hlavní obsah

Muž si tipoval seniorky u bankomatu. Jednu ženu obral o peníze na dárky

Právo, mip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Okresní soud v České Lípě poslal v neděli do vazby osmadvacetiletého muže, kterého kriminalisté podezřívají, že má na svědomí dvě loupeže, při kterých pokaždé obral o peníze starší ženu. Oběť si vždy dopředu pečlivě vytipoval u bankomatu.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Kriminalisté muže zadrželi v pátek vpodvečer. Naposledy udeřil 20. listopadu kolem deváté hodiny ráno, když v ulici Československé armády v České Lípě poblíž místní základní školy oloupil o 6500 korun 72letou ženu.

„Tu si vyhlédl u bankomatu Komerční banky, kde se na ni nalepil, když si vybírala finanční hotovost na nákup vánočních dárků. Když potom s penězi odcházela, sledoval ji a pod smyšlenou záminkou ji oslovil v místě, kde se zdržovalo minimum lidí,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Krádeže, přepadení i vraždy přehledně. Policie zveřejnila mapu kriminality

Krimi

Muž seniorku požádal, zda by mu mohla vyměnit dvoutisícovku za menší bankovky. „Paní mu chtěla vyhovět a vytáhla z kabelky peněženku, po které se začal okamžitě sápat. Chvíli se o ni přetahovali, ale vyhrál on a i s jejími penězi utekl,“ doplnila Baláková.

Po této loupeži, k níž došlo za bílého dne a nedaleko centra města, se rozběhlo pátrání. Kriminalistům při něm pomohli i českolipští strážníci. Výsledkem spolupráce bylo nejen objasnění listopadové loupeže, ale také potvrzení toho, že stejný muž zaútočil kvůli penězům ještě na jednu ženu. A to už v říjnu, u stejného bankomatu.

Mladíci zbili muže v centru Prahy do bezvědomí. Pak mu sebrali mobil

Krimi

Tehdy si pachatel vybral 73letou ženu, kterou sledoval při výběru peněz, a ještě dříve, než si je stačila vložit do peněženky, jí bankovky v hodnotě 8000 korun odcizil a zmizel s nimi v ulicích města.

Po zadržení byl osmadvacetiletý muž obviněn z loupeže a krádeže, za které mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám