Hlavní obsah

Za pád ženy z ruského kola v Heřmanově Městci byl obviněn majitel atrakce

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chrudim

Rok trvalo chrudimským policejním vyšetřovatelům, než uzavřeli případ pádu ženy z kabinky ruského kola na pouti v Heřmanově Městci na Chrudimsku z šestimetrové výšky a obvinili majitele atrakce. Hrozí mu až dva roky vězení.

Foto: Jindřich Ginter, Právo

Vrtulník na místě nehody v Heřmanově Městci

Článek

„Kolega ze služby kriminální policie a vyšetřování zahájil v této věci trestní stíhání sedmačtyřicetiletého muže pro podezření ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ informoval Právo Jiří Tesař z chrudimského policejního ředitelství.

„Podezřelý měl v době neštěstí svěřit ovládání pouťové atrakce osobě mladší 18 let. Přitom tuto atrakci může obsluhovat pouze osoba tělesně a duševně způsobilá a starší 18 let. Dále byla znaleckým posudkem potvrzena závada na zadních dvířkách kabiny,“ dodal policejní mluvčí Tesař.

V gondole ve chvíli neštěstí seděly dvě ženy a dvě malé děti. Podle svědků se ženy snažily gondolu rozhoupat. Žena utrpěla mnohočetná poranění. Její stav byl vážný, protože měla poraněnou páteř.

Nadějí pro kolotočáře bylo podezření, že těžce zraněná 35letá žena byla ve chvíli, kdy vypadla z gondoly ruského kola, pod vlivem alkoholu. „To se nepotvrdilo. Alkohol byl rozborem krve naprosto vyloučen,“ řekl Právu Tesař.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám