Hlavní obsah

Stav ženy, která vypadla z ruského kola, je vážný

Právo, ČTK, gin
Heřmanův Městec

Stav pětatřicetileté ženy, která vypadla v neděli z ruského kola v Heřmanově Městci na Chrudimsku, je vážný, ale stabilizovaný. „Žena je mimo ohrožení života, ale má mnohočetná poranění. Její stav je vážný, protože má poraněnou páteř,” řekl Zdeněk Tušl, náměstek pro lékařskou péči Fakultní nemocnice Hradec Králové.

Foto: Jindřich Ginter, Právo

Vrtulník na místě nehody v Heřmanově Městci

Článek

Policisté v pondělí dopoledne prohledají místo neštěstí s pomocí znalce. Bližší podrobnosti o nehodě zatím nemají. Na výzvu policie se zatím žádný svědek nepřihlásil. Svědci se mohou hlásit přímo na linku 158 nebo na telefonní číslo 974 572 335.

Zraněná žena navštívila atrakci se svou zhruba desetiletou dcerou, přítelkyní a jejím malým synem. Podle svědků ženy gondolu zhruba ve výšce deseti metrů rozhoupaly.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Jedna z nich se neudržela a z gondoly vypadla. Její pád nejprve zbrzdila gondola pod ní, poté však žena dopadla na zem,” řekl svědek Právu. Na místě neštěstí zasahoval i vrtulník.

Z gondoly vypadla i dcera ženy, ta se však podle svědků zachytila za zábradlí a zůstala na něm viset. Podařilo se ji dopravit na zem. „Zranění utrpěla i dívka, ne však při pádu,” uvedla krajská policejní mluvčí Jitka Vavřinová bez upřesnění. Druhá žena i její dítě jsou v pořádku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám