Hlavní obsah

Z rozhoupané gondoly ruského kola v Heřmanově Městci vypadla žena i s dcerou

Právo, gin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Heřmanův Městec
Aktualizováno

Z jedné z gondol ruského kola na pouti v Heřmanově Městci na Chrudimsku, z výšky zhruba deseti metrů, vypadla v neděli odpoledne 35letá žena i s dcerou. Obě utrpěly zranění, žena bojuje o život. Na místě zasahoval vrtulník.

Foto: Jindřich Ginter, Právo

Vrtulník na místě nehody v Heřmanově Městci. Foceno mobilem.

Článek

Zraněná žena navštívila atrakci se svou zhruba desetiletou dcerou, přítelkyní a jejím malým synem.

Podle svědků ženy gondolu zhruba ve výšce deseti metrů rozhoupaly. „Jedna z nich se neudržela a z gondoly vypadla. Její pád nejprve zbrzdila gondola pod ní, poté ale žena dopadla na zem,” řekl svědek Právu.

Na místě neštěstí zasahoval i vrtulník. „Žena utrpěla zranění hlavy a byla transportována do hradecké nemocnice,” řekla Novinkám krajská policejní mluvčí Jitka Vavřinová.

Foto: Mapy.cz

Žena vypadla z ruského kola v Heřmanově Městci

Z gondoly vypadla i dcera ženy, ta se však podle svědků zachytila za zábradlí a zůstala na něm viset. Podařilo se ji dopravit na zem. „Zranění utrpěla i dívka, ne však při pádu,” uvedla mluvčí bez upřesnění.

Druhá žena i její dítě jsou v pořádku. Podle Vavřinové policie provedla ohledání místa nehody a bude zjišťovat, zda byl v pořádku technický stav atrakce a zda měla potřebná povolení.

Policisté žádají svědky, kteří událost viděli či ji mají zadokumentovanou, a to jak fotograficky, nebo mají pořízen videozáznam, aby se obrátili na policii prostřednictvím linky 158, nebo přímo kriminalistům na telefonní číslo 974 572 335.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám