Hlavní obsah

Za napadení partnera sekáčkem jde žena z Hradce opět do vězení. Na pět let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Krajský soud v Hradci Králové odsoudil pětapadesátiletou ženu z Hradce Králové k pěti letům vězení za těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a nakázal jí podrobit se protialkoholní léčbě. Rozsudek je pravomocný.

Foto: Policie ČR

Žena útočila na partnera sekáčkem na maso.

Článek

Žena loni v listopadu napadla v jednom z bytů na královéhradeckém sídlišti svého o čtyři rok mladšího partnera. V útoku sekáčkem na maso o délce třicet centimetrů přestala až po příjezdu zasahujících policistů.

„Začala se přibližovat směrem k poškozenému a demonstrativně sekáčkem šermovala proti jeho horní polovině těla a krku a toto jednání doprovázela slovy, že se ho nebojí a zabije ho. Na to poškozený reagoval aktivní obranou, kdy ji uchopil za obě ruce a snažil se jí kuchyňský sekáček vzít, což se mu ale nepodařilo,“ stálo v obžalobě.

Nakonec muž skončil s několika sečnými a řeznými ranami a musel být převezen do nemocnice.

Žena v Hradci Králové napadla partnera sekáčkem na maso

Krimi

Policisté ženu na místě zadrželi a podrobili dechové zkoušce s výsledkem 0,6 promile alkoholu. Muž nadýchal o jednu desetinu více.

Obžalovaná už byla v minulosti odsouzena za těžké ublížení na zdraví a jednou za pokus vraždy, za který dostala sedmiletý trest. Z vězení se vrátila na svobodu v červnu 2021. Tyto její předchozí excesy jsou přitom téměř jak přes kopírák s tím, za co byla nyní odsouzena.

Za pokus o vraždu byla totiž žena obžalovaná a následně odsouzená k sedmi letům vězení poté, co v roce 2014 zasadila v jednom z panelových domů na Moravském předměstí v Hradci Králové pět bodnořezných ran o dva roky staršímu muži. Podle vyjádření lékařů některá ze zranění ohrožovala život poškozeného.

Ještě předtím byla žena za agresivní chování v opilosti odsouzena k podmínečném trestu odnětí svobody, když způsobila jiné ženě těžkou újmu na zdraví.

Opilá žena z Přerovska přetáhla partnera opakovaně berlí

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám