Hlavní obsah

Za beton, před kterým musel brzdit vlak na Příbramsku, hrozí mladíkům vězení

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram

Státní zastupitelství podalo k soudu obžalobu z obecného ohrožení na dva mladíky ve věku 17 a 18 let, kteří podle policistů položili v březnu betonové pražce na železniční koleje na Příbramsku. Před překážkou musel brzdit vlak s cestujícími, incident se obešel bez zranění. Staršímu z obviněných hrozí až osm let vězení.

Foto: České dráhy

Vlak brzdil před překážkou v Tochovicích.

Článek

O vývoji v případu ve středu informoval server iRozhlas.cz. Žalobu na dva mladíky pro trestný čin obecného ohrožení podalo zastupitelství příbramskému okresnímu soudu.

„Jednalo se o neuvážené jednání těchto osob pod vlivem alkoholu,“ řekl serveru žalobce Pavel Soukup.

Staršímu z obviněných hrozí podle Soukupa tři až osm let vězení. Protože mladšímu v té době ještě nebylo 18 let, v jeho případě jsou sazby poloviční, tedy 1,5 až čtyři roky.

Dali na koleje beton, vlak musel brzdit. Zadrželi podezřelé, prý jednali zkratkovitě

Krimi

Incident se stal v úterý 24. března krátce po 16. hodině mezi zastávkami Březnice a Tochovice. Strojvedoucí si všiml zábrany na kolejích a začal brzdit. Ke střetu naštěstí nedošlo a nikomu z deseti cestujících ve vlaku se nic nestalo.

Foto: České dráhy

Na kolejích v Tochovicích byly betonové pražce.

Policie po podezřelých pátrala i s vrtulníkem a termokamerou, dopadnout se je podařilo zhruba dvě hodiny po činu. Dvojce se hned přiznala. Svůj čin mladíci vysvětlovali zkratkovitým jednáním.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám