Hlavní obsah

Z mostu spadla na dálnici

Novinky, Jiří Jíra
HUMPOLEC

Neuvěřitelné štěstí v neštěstí měla dvacetiletá dívka, která ve čtvrtek v podvečer spadla z mostu nad dálnicí mezi Humpolcem a Jiřicemi. Dopadla totiž přesně do dělícího pásu mezi jízdními pruhy, což jí zachránilo život. Není jasné, zda se jednalo o nehodu nebo pokus o sebevraždu.

Článek

"Dívka, kterou jsme ošetřovali po pádu z dálničního mostu, neměla kupodivu tak hrozná zranění, jaká jsme očekávali. Její stav je zcela stabilizovaný," řekla v pátek ošetřující lékařka ARO II v Úrazové nemocnici v Brně, kam zraněnou transportovali záchranáři vrtulníkem.

Mladou ženu v pátek přesunuli na traumatologickou jednotku intenzívní péče na další léčení.

Dívka tvrdí, že přepadla

"Dívka uvedla, že se z mostu dívala po krajině, hodně se naklonila a spadla," sdělil mluvčí jihlavské letecké záchranné služby Miroslav Havlík. "Její stav byl vážný, ale byla při vědomí," dodal lékař záchranné služby.

Dívka byla na místě nehody podle policie sama. "Naštěstí spadla do prostoru středového pásu hned vedle svodidel," doplnil informaci Havlík.

Tam ji našli bezprostředně po pádu projíždějící řidiči a zavolali okamžitě záchranku. Jeden z řidičů viděl dívku dokonce padat. Prý si v první chvíli myslel, že snad padá nějaká krabice nebo cár papíru," přiblížil událost vedoucí humpoleckého obvodního oddělení policie Libor Kudrna.

Stačil metr a nepřežila by

Přestože dívka záchranářům uvedla, že spadla vlastní neopatrností, policisté nevylučují, že mohlo jít o sebevražedný pokus. "V minulosti se léčila na psychiatrii," potvrdil Kudrna. "Na jiřický most to měla z místa svého bydliště dost daleko," poznamenal.

Kvůli zásahu záchranné služby byla ve směru na Brno na několik desítek minut zastavena doprava, za místem události se vytvořila několikakilometrová kolona.

"Její pád jsem neviděl. Jen jak ji nakládali. Spadnout o metr vedle na beton, tak pochybuji, že by přežila. Určitě by ji sundalo nějaké auto. Nechtěl bych být v kůži takového řidiče, který z ničeho nic má poznamenaný celý život," řekl v čekající frontě řidič stříbrné octavie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám