Hlavní obsah

Z Královéhradecké věznice utekl zloděj, z trestu si odseděl jen pět dní

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Policie pátrá po uprchlém vězni Filipovi Kučerovi (26), který zmizel z věznice v části Hradce Králové Pouchov. Soud muže poslal do vězení na 300 dní za krádež, odseděl si pět. Kučera je vysoký asi 183 centimetrů a vypadá starší, zhruba na 29 let.

Foto: Policie ČR

Pátrání po uprchlém vězni

Článek

Vězeň zmizel z Pouchova ve čtvrtek kolem 21:30, informovala v pátek policejní mluvčí Iva Kormošová. Jak se mu to podařilo, policie neupřesnila.

Soud muže poslal do výkonu trestu za krádež. „Ve vězení strávil jen pět dnů, byl odsouzen na 300 dní odnětí svobody,” upřesnila mluvčí.

Šestadvacetiletý Kučera má krátké hnědé vlasy, světlé oči a na levém zápěstí tetování. Je vysoký zhruba 183 centimetrů a podle policie vypadá starší, na 27 až 29 let.

Vězeň vyhrožoval státu otrávením vody. Inspiroval se seriálem

Krimi

Když zmizel z káznice, měl podle všeho na sobě vězeňské oblečení - šedé triko a modrošedé kalhoty.

Uprchlík má trvalé bydliště v okrese Praha. „Žádáme občany, kteří by mohli k uprchlému vězni podat jakoukoliv informaci, aby zavolali na linku 158," uvedla mluvčí s tím, že muž není nebezpečný, nebyl ozbrojen a nemá nakažlivou nemoc.

U právě propouštěného vězně v Karviné našli kradené věci. Chtěl si domů odnést čerpadlo

Krimi

Věznice na Pouchově je součástí Vazební věznice Hradec Králové a je věznicí s nejmírnějším režimem, zmínila ČTK. Jsou do ní umísťováni odsouzení za méně závažnou trestnou činnost.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám