Hlavní obsah

Vězeň vyhrožoval státu otrávením vody. Inspiroval se seriálem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie navrhla obžalovat osmadvacetiletého vězně za to, že hrozil otrávením pitné vody v České republice. Za vyhrožování teroristickým trestným činem a za šíření poplašné zprávy mu hrozí až 12 let vězení. Podle mluvčího Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslava Ibeheje se muž k činu přiznal, řekl, že se inspiroval televizním seriálem.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obviněný Čech rozeslal podle policie loni v srpnu z věznice, kde si odpykával trest, několik dopisů úřadům i sdělovacím prostředkům. Záměrně je psal s pravopisnými chybami a s nesprávnou stylistikou, aby vyvolal dojem, že autorem je cizinec.

Všechny pobodám, zavolal muž do banky, když mu bankomat nevydal peníze

Krimi

„Podstatou jednoho dopisu bylo sdělení, že do určitého časového horizontu má dojít k propuštění mužů a žen ze všech českých věznic, jejichž příjmení začínají konkrétními pěti písmeny. Počáteční písmeno příjmení obviněného muže bylo uvedeno mezi písmeny,“ popsal Ibehej.

Státní zástupkyně obžalovala muže, který vyhrožoval Babišovi zastřelením

Krimi

Obviněný také žádal předání deseti milionů korun v neoznačených bankovkách na konkrétním místě a v konkrétním čase. „Pokud by požadavkům nebylo vyhověno, mělo dojít k otravě pitné vody v šesti neupřesněných českých městech,“ uvedl mluvčí.

Po přiznání muž odůvodnil své jednání osobními a rodinnými problémy, dodal Ibehej. Kauzu dozoruje pražské vrchní státní zastupitelství, které rozhodne o podání obžaloby.

Reklama

Výběr článků

Načítám