Hlavní obsah

Z bytu v pražské Michli se ozvala exploze a vyšlehly plameny

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Několik jednotek hasičů vyjelo ve středu odpoledne do pražské Michle, kde hořel byt v panelovém domě. Před požárem se z bytu ozval výbuch. Jednoho muže převezla sanitka do nemocnice.

BEZ KOMENTÁŘE: Z bytu v Michli šlehaly plamenyVideo: Pro Novinky Karel Kolečko

 
Článek

Hasiči dostali hlášení z Jihlavské ulice kolem 14:30. „Hořelo v pátém patře panelového domu. Na místě jsme měli 30 hasičů, kteří s plameny bojovali dvěma vodními proudy,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Následky požáru bytu

„Podle našich informací došlo před požárem k výbuchu, nelze tedy vyloučit, že v bytě byla varna a někdo neodbornou manipulací s chemikáliemi způsobil explozi. Hasiči tam měli najít také nějaké barely. Vše je ale na začátku vyšetřování,“ řekla Novinkám mluvčí policie Andrea Zoulová.

BEZ KOMENTÁŘE: Následky požáru bytu v MichliVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Podle ní se zranil 33letý muž, který krátce po explozi z bytu vyběhl. Toho převezla sanitka do nemocnice. Nikdo další nebyl zraněn.

Foto: Pro Novinky Karel Kolečko

Požár v pražské Michli

K požáru vyrazilo několik posádek záchranářů včetně inspektora provozu. Hasiči evakuovali pět desítek lidí.

„Když jsem přijel na místo, ještě z bytu šlehaly plameny, ale během dvou minut to hasiči uhasili. Bavili se tam s nějakým Vietnamcem, který jim hlásil, že v bytě už nikdo není,“ řekl svědek požáru Novinkám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám