Hlavní obsah

Vytočil ho plačící malý syn, udeřil ho a vážně zranil. Soud mu potvrdil 5,5 roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlídal děti a jeho dvouměsíční syn vytrvale plakal. Otec neudržel nervy na uzdě a dítě udeřil do obličeje tak silně, že mu způsobil vážné zranění. Lékaři pak týden bojovali o chlapcův život. Krajský soud v Ostravě za to mladého muže poslal na pět a půl roku za mříže, což po odvolání ve středu potvrdil i Vrchní soud v Olomouci.

Udeřil plačícího syna. Soud mu potvrdil 5,5 roku.Video: Petr Marek, Novinky

 
Článek

Odvolání podával mladý muž i žalobce. Otec dítěte s tvrzením, že je nevinný, že zranění chlapci nezpůsobil on, státní zástupce zase požadoval přísnější trest.

„Závěr krajského soudu o vině obžalovaného je logický a koresponduje s provedenými důkazy. Žádné další, byť obhajoba je požadovala, nebylo třeba provádět. Nic nového by nepřinesly. Tret je mírný, ale rozhodně není nepřiměřeně mírný. Považujeme ho za dostatečný,“ uvedl k rozhodnutí vrchního soudu soudce Vítězslav Božoň.

K incidentu došlo 29. února roku 2020 půl hodiny po poledni v podkrovním bytě rodinného domu v Novém Jičíně. Obžalovaný tam měl pečovat o své dvě nezletilé děti. Jejich matka, mužova tehdejší manželka, si odskočila ke svým rodičům, kteří bydleli v témže domě, na kávu.

Nožem se ohnal po sokovi v lásce, usmrtil ale jeho malého syna. Hrozí mu až 20 let

Krimi

Mladý muž ale svou roli nezvládl a frustrovaný pláčem tehdy dvouměsíčního syna ho fyzicky napadl, velkou silou ho měl udeřit do obličeje a způsobit mu mimo jiné nitrolební poranění s krvácením do mozku.

Manželka se zhruba po patnácti minutách vrátila do bytu, a když zjistila, že chlapec má zdravotní potíže, chtěla vědět, co se stalo. Vysvětlení se jí však od manžela, s nímž se později rozvedla, nedostalo. Zavolala záchranku, jež převezla chlapce do nemocnice. Hospitalizován byl pak až do 17. března. Žena, která se bála, že syn zemře, má od té doby psychické problémy.

Vinu obžalovaný u soudů odmítal. Vyjádřil jen lítost nad tím, co se stalo. Připouštěl, že chlapec se zranil v důsledku jeho nepozornosti, která byla prý ovlivněna i tím, že byl opilý, co přesně se mělo stát, ale věrohodně nevysvětlil.

U krajského soudu uvedl celkem osm verzí, jak dítě mohlo ke zranění přijít. Tvrdil třeba, že hoch bil hlavou o postýlku nebo že upadl z pohovky na zem. Právě na této verzi trval u vrchního soudu. Ten však jeho obhajobu neakceptoval.

Proboha, co jste to za otce? řekl soudce otci týraných synů do očí. A dal mu osm let vězení

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám