Hlavní obsah

Proboha, co jste to za otce? řekl soudce otci týraných synů do očí. A dal mu osm let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Dětství, které už asi nikdy nevymažou z paměti, připravil svým dvěma synům 33letý muž z  Brna. Místo láskyplné péče se od něj dočkali brutálního bití, nadávek a nesmyslných trestů. Za pokus těžkého ublížení na zdraví a týrání dostal muž u brněnského krajského soudu v pondělí osm let vězení.

Synům dával jíst psí konzervy.Video: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Když měli kluci ve věku sedmi a šesti let hlad, dával jim psí konzervy. Starší hoch se dokonce v zoufalství vydal vykrást obchod s potravinami.

„Obžalovaný se svými syny zle nakládal, opakovaně je hrubě fyzicky trestal za drobné prohřešky i zcela bezdůvodně. Nadával jim, nedával jim najíst, někdy je krmil psími konzervami. Tahal je za vlasy, bil je různými předměty,“ popsal při rozsudku předseda senátu Dušan Beránek.

Bil je násadou od paličky na maso

Lékaři u obou hochů zjistili četné podlitiny a také zlomeniny několika kostí. „Vše vyvrcholilo ve chvíli, kdy oba syny bil násadou paličky od masa do různých částí těla včetně obličeje,“ popsal soudce s tím, že po tomto útoku skončili oba hoši v nemocnici a domů se už nevrátili. Dodnes pobývají v dětském domově.

Zůstal jste jim vy, měl jste být jejich záštitou, u které najdou teplou náruč. Místo toho zažívali depresivní a tyranizující prostředí
soudce Dušan Beránek k obžalovanému

Muž, jehož jméno Novinky znají, ovšem kvůli ochraně obětí nemůže být zveřejněno, začal své děti týrat poté, co od rodiny odešla matka synů.

„Vykašlala se na rodinu a o děti se nezajímala. Zůstal jste jim vy, osoba, která by měla být jejich záštitou, u které najdou teplou náruč. Místo toho u vás zažívali depresivní a tyranizující prostředí. Proboha, co jste to za otce?!“ obrátil se přímo na obžalovaného soudce Beránek.

Starší chlapec se dokonce jednou v noci vypravil vykrást obchod s potravinami, aby měl on a jeho sourozenec co jíst.

„Vaše jednání je nechutné a zavrženíhodné,“ zdůraznil soudce, který kromě trestu vězení muži uložil i to, aby každému ze synů zaplatil po sto tisících korunách na odškodném.

Advokát: Zlý nebyl obžalovaný, ale jeho bratr

Muž před soudem tvrdil, že se k hochům takto nechoval. „Nejsem dokonalý otec, ale to, co je v  obžalobě napsané, není pravda,“ tvrdil.

Jeho advokát pak upozornil, že zlého zacházení se mohl dopouštět bratr jeho klienta, tedy strýc dětí, který u rodiny v tu dobu bydlel.

Senát soudce Beránka ale došel k  závěru, že za jednání je odpovědný právě otec. „Důkazy proti vám jsou výpovědi obou chlapců. Znalec potvrdil, že líčí skutečné události. Pak tu máme svědectví ze školy o zraněních i hladu dětí. A nakonec jsou tu lékařská vyšetření ohledně zranění,“ zrekapituloval soudce.

Verdikt ještě není pravomocný, muž se na místě odvolal.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Synům dával jíst psí konzervy.

Dívku z Klatovska nechali živořit v boudě. Pro otce s macechou chce žalobkyně tři roky vězení

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám