Hlavní obsah

Výši škody na havarovaném policejním vrtulníku se nedaří určit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozsah poškození a od toho se odvíjející výši škody na vrtulníku, který loni v prosinci havaroval ve Staré Huti u Dobříše na Příbramsku, nelze vizuálně zjistit. Vrtulník je nutné odstrojit a udělat důkladnou prohlídku, řekla ve středu mluvčí policejního prezidia Eva Kropáčová. Určení škody tak potrvá déle.

Foto: Policie ČR

Havarovaný vrtulník ve Staré Huti

Článek

Vrtulník havaroval v sobotu 15. prosince časně ráno. Nikdo se nezranil. Nehoda se stala při přistání na hřišti, vrtulník letěl k vážně zraněnému muži, kterého srazil vlak, na palubě byla v době nehody pouze posádka. Podle některých informací způsobilo nehodu oslnění pilota světlem ze země. Muž, pro kterého vrtulník letěl, přišel o nohu, měl vážně poraněnou hlavu a byl v hlubokém bezvědomí. Do nemocnice ho převezla sanitka.

Policie původně očekávala, že škodu bude znát již na počátku letošního roku, následně se termín posunul na únor. Kdy bude škoda reálně známá, tedy zatím není jasné.

BEZ KOMENTÁŘE: Havarovaný vrtulník u hřiště ve Staré HutiVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Havarovaný vrtulník je typ Eurocopter EC 135 T2 s registrační značkou OK-BYB. Stroj byl podle dostupných informací vyroben v roce 2004, jeho cena byla v době nákupu asi 112 milionů korun. Má poškozený hlavní rotor, částečně odlomená je také ocasní část. Poškozený vrtulník nahradil záložní stroj. Provozovatelem vrtulníku je policie, ze základny na letišti v Ruzyni létal pro účely záchranné služby.

Policejní vrtulník stejného typu havaroval také v březnu 2011. Při cvičném letu byl stroj poškozen při přistávacím manévru u Slaného na Kladensku. Ani tehdy se nikdo nezranil, vznikla pouze značná škoda.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám