Hlavní obsah

Vrtulník záchranky, který havaroval na Příbramsku, prohlédne technik ze zahraničí

Stará Huť

Policejní vrtulník, který létá pro záchrannou službu a v sobotu brzy ráno havaroval při přistávání ve Staré Huti u Dobříše na Příbramsku, musí přijet prohlédnout technik ze zahraničí. Vrtulníky jsou policii dodávány z Německa. Až po ohledání v následujících dnech bude možné určit výši škody.

BEZ KOMENTÁŘE: Havarovaný vrtulník u hřiště ve Staré HutiVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Vrtulník havaroval v sobotu před 5:00 při přistání na fotbalovém hřišti. Stroj letěl k vážně zraněnému pacientovi, na palubě byla v době nehody pouze posádka. Podle některých informací způsobilo nehodu oslnění pilota světlem ze země. Při nehodě se nikdo nezranil.

„V současné době je věc ve vyšetřování, nebudeme k tomu nyní poskytovat žádné informace," řekla mluvčí policejního prezidia Eva Kropáčová.

Místo vrtulníku sanitka

Pacienta, ke kterému měl vrtulník namířeno, srazil vlak. Muž přišel o nohu, měl vážně poraněnou hlavu a byl v hlubokém bezvědomí. Do nemocnice ho nakonec převezla sanitka.

Havarovaný vrtulník je typ Eurocopter EC 135 T2 s registrační značkou OK-BYB. Stroj byl podle dostupných informací vyroben v roce 2004, jeho cena byla v době nákupu asi 112 milionů korun. Má poškozený hlavní rotor, částečně odlomená je také ocasní část. Poškozený vrtulník nahradil záložní stroj. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Na Příbramsku havaroval vrtulník záchranářůVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Provozovatelem vrtulníku je policie, ze základny na letišti v Ruzyni létal pro účely záchranné služby. Policejní vrtulník stejného typu havaroval také v březnu 2011. Při cvičném letu byl stroj poškozen při přistávacím manévru u Slaného na Kladensku. Ani tehdy se nikdo nezranil, vznikla pouze značná škoda.

Reklama

Výběr článků

Načítám