Hlavní obsah

Výpovědi mladíků, po jejichž autě střílel Berdár, jsou zmatené

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Krátce po napadení šéfa Telecomu Gabriela Berdára se zdálo být jasné, že mladíci, které ohrožoval pistolí, nejsou pachatelé. Výpovědi mladíků však do případu vnesly nejistotu. Podle pondělních Hospodářských novin, které mají k dispozici jejich výslechy, mladíci vypovídají nevěrohodně. Policie se už k případu nevyjadřuje vůbec.

Článek

Generálního ředitele Českého Telecomu Gabriela Berdára předminulý týden v pátek napadli a zmlátili před jeho domem dva muži. [celá zpráva]

Na cestě do nemocnice pak manažer několikrát vystřelil po autě, ve kterém podle něj měli být pachatelé přepadení. To jsou jediná jasná fakta v celé kauze.

V neprospěch mladíků, hovoří to, že se zásadně neshodují v časových údajích. Podle Stanislava Stěhuleho odjeli z baru, kde popíjeli, asi kolem 21.00. Pak chvíli jezdili autem a setkali se s Berdárem. Vladimír Račko zase tvrdí, že odjeli kolem 23.00. Zaměstnanec zmíněného podniku se kloní spíše k první verzi. Pokud je to pravda, měli by mladíci čas napadnout Berdára, čož se stalo kolem 22.15.

Policie nejdříve tvrdila, že Berdár se v pachatelích spletl, ale teď už mlčí. "Až do vyšetření případu nebudeme poskytovat informace," řekla Novinkám policejní mluvčí Soňa Budská.    

Reklama

Související články

Berdár: chtěli mě evidentně zavraždit

Generální ředitel Českého Telecomu Gabriel Berdár je přesvědčen, že útočníci, kteří ho v pátek přepadli před jeho domem, jej chtěli zavraždit. Podle svých slov...

Výběr článků

Načítám