Hlavní obsah

Šéf Telecomu Berdár střílel na domnělé útočníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Generálního ředitele Českého Telecomu Gabriela Berdára v pátek napadli a zmlátili před jeho domem dva muži. Na cestě do nemocnice manažer několikrát vystřelil po autě, ve kterém podle něj měli být pachatelé přepadení. Berdár je hospitalizován v motolské nemocnici a propuštěn by mohl být do konce týdne. Napadení i následnou střelbu vyšetřuje policie.

Článek

"Gabriel Berdár se stal cílem zákeřného útoku. Po návratu ze dvoudenní služební cesty v Londýně byl v pátečních večerních hodinách (6. května) ve svém bydlišti zákeřně napaden dvěma útočníky. V průběhu útoku utrpěl mnohočetná zranění.

V současné době je hospitalizován v nemocnici. Jeho zdravotní stav se rychle zlepšuje a má v úmyslu se v co nejkratší době vrátit do zaměstnání," sdělil Novinkám Karel Taschner z Českého Telecomu. Berdár se domnívá, že útok souvisí se zveřejněním výše odměn vedení Telecomu.

Incident bude mít zřejmě velmi závažnou dohru, protože manažer na cestě do nemocnice vystřelil po domnělých pachatelích - byl to však někdo jiný.

Vyšetřovatel Milan Kapek dnes ČTK řekl, že útok na Berdára vyšetřuje pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví. Tato právní kvalifikace však nemusí být konečná, policisté ještě čekají na výsledky lékařské zprávy.

"Pan Berdár byl hospitalizován. Na cestě do nemocnice několikrát  vystřelil z legální zbraně, nikdo nebyl zraněn. Kriminalisté prošetřují oba incidenty i oprávněnost užití zbraně," uvedla policejní mluvčí Soňa Budská. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám