Hlavní obsah

Lékaři zvažují další hospitalizaci napadeného šéfa Telecomu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Lékaři zvažují opětovnou hospitalizaci šéfa Telecomu Gabriela Berdára, kterého minulý týden napadli dva muži s tyčí, uvedla Česká televize (ČT). Berdár po incidentu střílel do země před domnělými útočníky, ale muže si možná spletl s někým jiným. Berdár to však odmítá.

Článek

"Jsem na cestě na další vyšetření, mám velké bolesti, ne úplně dokonale vidím. Hodinu a půl jsem krvácel," stěžoval si Berdár v ČT jako host nedělního diskusního pořadu Otázky Václava Moravce. Dále popřel, že by jeho právník nabízel dvěma mladým mužům odškodnění za incident se střelbou, jak mladíci uvedli v rozhovoru pro Mf Dnes. Naopak sdělil, že sami mladíci po něm požadovali peníze, což on odmítl.

Na Berdárovi bylo vidět, že zranění byla skutečně vážná, obtížně artikuloval, zřejmě byl pod vlivem utišujících léků.

Šéf Telecomu má v současnosti soukromé bodyguardy, policejní ochranu nechce, protože ta by vyžadovala zásadní změnu života. Zda se přestěhuje, odmítl říci. Tyto problémy vzhledem ke svému zdravotnímu stavu zatím neřeší.

Berdár tvrdí, že střílel na pachatele

Dva dosud neusvědčení muži napadli šéfa Telecomu, když se minulý pátek v noci vracel z Londýna, kde byl na služební cestě. Před jeho domem ho zmlátili železnou tyčí. "Jediná věc, kterou na mě evidentně zcela záměrně vykřikli, byla kriminální policie. Byl to pokus o vraždu, který byl předem plánovaný," řekl Berdár. 

Berdár v neděli znovu zopakoval svou verzi incidentu. Trval na tom, že mladíci, na které střílel, byli ti, kdož ho napadli. Uvedl také, že se ho poté pokusili přejet autem.

Po přepadení vyrazil se svou přítelkyní autem do nemocnice. Cestou potkali vůz, o němž se domnívali, že v něm jedou útočníci. Berdár na něj několikrát vystřelil.

"Konal jsem v mezích zákona. Útočníci na mě najížděli a ohrožovali nejen můj život, ale i život mé přítelkyně. Střílel jsem pouze do země," uvedl. Podle policie se ale zmýlil. V autě pachatelé neseděli. Jeho verzi zpochybnila i posádka vozu.

"Začal na nás střílet, když jsme se mu na úzké cestě snažili uhnout, aby nás mohl objet," řekl Vladimír Račko, který seděl za volantem.

Berdár: je to kvůli zveřejnění odměn

Motivem útoku jsou podle Berdára zřejmě zveřejněné informace o odměnách vedení Českého Telecomu. Policisté jeho tvrzení nezpochybnili s tím, že pro toto tvrzení nemají žádný důkaz. Kloní se spíše k možnosti, že šlo o náhodné napadení při pokusu o vloupání do Berdárova domu.

Reklama

Související články

Berdár: chtěli mě evidentně zavraždit

Generální ředitel Českého Telecomu Gabriel Berdár je přesvědčen, že útočníci, kteří ho v pátek přepadli před jeho domem, jej chtěli zavraždit. Podle svých slov...

Výběr článků

Načítám