Hlavní obsah

Vypil pět panáků a pak obcí pálil téměř dvoustovkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žamberk

Divokou noc připravil minulý týden dvaadvacetiletý muž policistům v okolí Žamberku na Orlickoústecku. Poprvé ho zastavili v rámci silniční kontroly v Dlouhoňovicích. Muž sice zastavil, ale jen co policisté vystoupili ze svého auta, šlápnul na plyn a zmizel v dáli. A stejný scénář se opakoval v průběhu dvacetikilometrové trasy do Ústí nad Orlicí ještě několikrát.

Opilý řidič na OrlickoústeckuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Během pronásledování řidič vozidla kromě toho, že nerespektoval světelné a zvukové výstražné znamení policistů k zastavení, nerespektoval ani rychlostní limity. V jedné z obcí jel rychlostí téměř 200 kilometrů za hodinu,“ prozradila policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Foto: Policie ČR

Policie na Orlickoústecku chytala ujíždějícího řidiče téměř dvacet kilometrů

Jindy projel opravovaným úsekem silnice, přestože na semaforu svítila červená. Důvod jeho zběsilé jízdy zjistili policisté až při jeho zastavení na křižovatce v Ústí nad Orlicí, na kterém se podílely ještě další dvě hlídky.

Museli ho spoutat

„Z vozidla mu museli pomoci za použití hmatů a chvatů a poté ho spoutali. Policistům uvedl, že je dobý řidič a že se chtěl pobavit,“ dodala Muzikantová s tím, že o důvodech mladíkova chování více napověděla i dechová zkouška. Vyšla totiž pozitivně s hodnotou 1,1 promile alkoholu.

„S naměřenou hodnotou souhlasil a uvedl, že před jízdou vypil pět velkých panáků pálenky a poté usedl v Žamberku za volant. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu,“ uzavřela mluvčí.

Zda se řidič dopustil přestupku nebo trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, nyní bude záležet na výsledcích lékařského vyšetření, kterému se řidič v orlickoústecké nemocnici podrobil.

Výběr článků

Načítám