Hlavní obsah

Vykopnuté dveře, ukradená kola: Gang řádil v ulici vchod za vchodem

– Brno
Novinky, kub

Značnou dávku drzosti předvedla skupina podezřelých, které zaznamenala bezpečnostní kamera při řádění v Brně. Podle policie zkoušeli zvoněním, jestli jsou lidé doma, a když se nikdo neozýval, vykopli dveře a kradli. Policie po gangu pátrá.

Kamera zachytila podezřelé z krádežeVideo: Policie ČR

 
Článek

Případ se stal počátkem dubna v brněnských Maloměřicích. „Troufalí zloději chodili dům od domu a zvoněním zkoušeli přítomnost majitelů. Jakmile však zjistili, že je příbytek prázdný, dali se pohotově do práce,” sdělil ve středu mluvčí policie Petr Vala.

Ital dostal za vykradené domy v Česku šest let vězení, kumpáni po roce

Krimi

Podezřelí podle policie nejméně v jednom případě násilím vykopli vchodové dveře a prohledali vnitřek obydlí, ze kterého sebrali dvě kola a ujeli.

Foto: Policie ČR

Podezřelé zachytila kamera v brněnských Maloměřicích

„Očividně stejná partička má pak na svědomí minimálně ještě jedno vloupání. Z nedalekého rodinného domku totiž sebrali značkový notebook,” upřesnil mluvčí s tím, že celkem je škoda vyčíslena na bezmála 30 000 korun.

Ostravský zloděj mědi vyšel z vězení a hned šel zase trhat okapy

Krimi

Podezřelé zaznamenala bezpečnostní kamera, kriminalistům se je ale stále nepodařilo vypátrat, obrátili se proto nyní na veřejnost s prosbou o pomoc.

Foto: Policie ČR

Skupina podezřelá z krádeží v Brně

Jeden z mužů měl tmavé krátké vlasy, světlou mikinu a tmavé kalhoty. „Jeho komplic měl taktéž tmavé nakrátko střižené vlasy. Na sobě měl tmavou bundu s dlouhým rukávem, tmavé tričko s bílým nápisem a tmavé tepláky. Na nohou měl tmavé boty s bílou podrážkou,” uvedl Vala.

Na místě činu byla s dvojicí podle policie ještě žena s tmavými vlasy svázanými do culíku. Měla maskáčovou kšiltovku a rovněž bundu.

Zloděj se zbožím za 30 tisíc prošel prodavačce za zády. Kameře neunikl

Krimi

Případní svědci se mají ozvat na linku 158 nebo přímo na brněnské kriminalisty na čísle 974 625 469. Policie případ vyšetřuje jako krádež a porušování domovní svobody.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám