Hlavní obsah

Vyhýbal se přes rok nástupu do vězení, dopadli jej opilého a zdrogovaného v autě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Při rutinní silniční kontrole dopadli v pondělí odpoledne policisté v Olomouci 38letého muže, který se více než rok vyhýbal nástupu do vězení. Za volantem seděl pod vlivem alkoholu a pervitinu, navíc má zákaz řízení. Z auta putoval do věznice.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Právo o případu v úterý informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

„Policisté v pondělí krátce po druhé hodině odpoledne zastavili v centru Olomouce osobní automobil VW Bora,“ uvedla mluvčí.

„U 38letého řidiče zjistili, že usedl za volant, ač má až do února 2023 zákaz řízení všech motorových vozidel. Řidič se podrobil dechové zkoušce i orientačnímu vyšetření na drogy, v obou případech s pozitivním výsledkem,” dodala Vaňharová.

Dal jsem si lajnu, vysvětloval řidič policii, proč jel po D11 stoosmdesátkou

Krimi

Muž podle ní nadýchal přes 1,5 promile alkoholu a orientační test mu vyšel pozitivní na povzbuzující drogu pervitin. Policisté navíc zjistili, že na něj vydal koncem roku 2020 Okresní soud v Olomouci příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody.

Řidič kamionu udržoval bdělost pervitinem, policie ho zastavila po 28 hodinách

Krimi

„Za mřížemi si měl odpykat dvanáctiměsíční trest odnětí svobody za majetkovou trestnou činnost, avšak do věznice ve stanovený termín nenastoupil. Po provedených úkonech jej policisté eskortovali do Vazební věznice v Olomouci,“ konstatovala Vaňharová.

Řidič na pervitinu ujížděl policii rychlostí 180 km/h, ze zatáčky letěl v kotrmelcích

Krimi

Celý případ je podle ní prověřován pro podezření ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky.

„V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži další trest odnětí svobody až na dvě léta,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám