Hlavní obsah

Výbuch v bezdomoveckém táboře v Plzni. Všechno na ní hořelo, popsal svědek těžce popálenou ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Ve stanu plzeňského bezdomoveckého tábora vybuchla ve čtvrtek dopoledne plynová bomba. Podle zjištěných informací exploze vážně zranila zhruba 40letou ženu, způsobila jí popáleniny na více než 60 procentech těla. Z místa pacientku v kritickém stavu transportoval vrtulník do pražského popáleninového centra.

Výbuch v plzeňském bezdomoveckém tábořeVideo: Biskup, Novinky

 
Článek

Událost se stala na Vinicích, a to na prostranství za nemocnicí Privamed a fotbalovým hřištěm. Na místo vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému krátce před 11. hodinou.

„Hořelo v kempu bezdomovců. Jedna zraněná osoba je v péči zdravotníků,“ potvrdil za krajské hasiče Petr Poncar.

Podle reportéra Novinek vybuchla ve stanu plynová bomba a zranila zhruba 40letou ženu. „Ona pak vyběhla ven. Všechno už na ní hořelo. Snažili jsme z ní strhnout oblečení,“ popsal bezdomovec, který ženě pomáhal. Spolu s kamarádem následně zraněnou, jež byla tou dobou zřejmě už v bezvědomí, donesli v dece k záchranářům.

Foto: Patrik Biskup, Novinky

Záchranáři nakládají do vrtulníku letecké záchranné služby těžce popálenou ženu.

„Pacientka utrpěla rozsáhlé destruktivní popáleniny na více než šedesáti procentech těla. Jedná se tedy o třetí až čtvrtý stupeň,“ upřesnila za krajskou záchranku Mária Svobodová. Dále uvedla, že zdravotníci ženě zajistili dýchací cesty a zaintubovali ji. „V kritickém stavu pacientku transportoval vrtulník do pražského popáleninového centra,“ uzavřela Svobodová.

Bezdomovci měl uříznout hlavu narkoman. Není nebezpečný, řekl o něm před časem znalec

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám