Hlavní obsah

Výbuch pyrotechniky na koncertě Rammstein revivalu v Brně zranil šest lidí

– Brno

Výbuch pyrotechniky v sobotu v brněnském Metro Music Baru zranil dva diváky a čtyři členy slovenské kapely Rammstein Revival Band, která petardy použila. Policisté poté ostatní účastníky koncertu evakuovali. Policie případ vyšetřuje pro podezření z obecného ohrožení. Příčinu výbuchu vyšetřuje soudní znalec, řekla v neděli mluvčí jihomoravské policie Štěpánka Komárová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle mluvčí jihomoravských záchranářů Barbory Zuchové potřebovali ošetření tři lidé. Dva měli lehká povrchová zranění, jeden člen kapely je zraněný středně těžce, protože byl v bezprostředním kontaktu s pyrotechnikou.

Podle účastnice koncertu jednomu z členů kapely muž z ochranné služby držel tepenné krvácení, zveřejnil provozovatel klubu na facebooku.

Německá kapela Rammstein, s jejíž muzikou slovenští hudebníci vystupují, je známá využíváním ohňů a pyrotechniky na svých vystoupeních. Podle informací provozovatele brněnského klubu na facebooku použila slovenská kapela pyrotechniku bez předchozí domluvy a svolení. „Skupina vzala veškerou zodpovědnost na sebe,” uvedli provozovatelé v prohlášení.

Interiér klubu výbuch nepoškodil, další akce tak nejsou ohroženy. V neděli byl klub zavřený.

Reklama

Výběr článků

Načítám