Hlavní obsah

Výbuch na Domažlicku vyšetřuje policie jako obecné ohrožení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horšovský Týn

Výbuch v Horšovském Týně na Domažlicku policisté kvalifikovali jako obecné ohrožení. Stále však pátrají po člověku, který před vchod panelového domu nástražný systém umístil.

Foto: Twitter Policie ČR
Článek

Událost se stala v noci z neděle na pondělí ve Vančurově ulici. Čtyřiačtyřicetiletý muž se vracel z práce domů, před domem našel papírovou krabičku.

„Když ji odstrčil nohou na stranu, explodovala a střepiny ho zranily v obličeji. Podle svědků to byla obrovská rána,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

V úterý dopoledne na sociální síti X policisté informovali, že případ kvalifikovali jako obecné ohrožení. „Stále vyvíjíme maximální úsilí pro to, abychom zjistili, kdo tento systém na místo umístil,“ napsali.

Krabička, která vybuchla na Domažlicku, byla podomácku vyrobený nástražný systém

Krimi

Podle dosavadních zjištění se jednalo o podomácku vyrobený nástražný výbušný systém. Exploze nezpůsobila téměř žádnou škodu.

Čtyřiačtyřicetiletý David B. z Horšovského Týna skončil v péči zdravotníků. Podle Andrey Divišové měl naštěstí měl pouze drobné zranění v obličeji a na hlavě.

Kdo před vchod papírovou krabičku dal a proč, zatím vyšetřovatelé nevědí. Sám David B. o věci nechtěl mluvit.

K explozi došlo kolem 22. hodiny. Vzduchem létaly vruty, matičky a další kovové předměty. „Byla to strašná šlupka. Nemohli jsme pak do rána spát. Nevypadá to, že by šlo o nějakou klukovinu,“ přemítal Jaroslav Čedík, který v ulici bydlí.

Nálož vybuchla jen několik desítek metrů od objektu mateřské školy. Její ředitelka Alena Lechnýřová Novinkám řekla, že provoz funguje bez omezení.

„Policie prohledala zahradu, naše uklízečky zase vnitřek budovy. Nikde se nic nenašlo,“ upřesnila Lechnýřová. Podle místostarosty Davida Škopka je lokalita bezproblémová.

Reklama

Výběr článků

Načítám