Hlavní obsah

Krabička, která vybuchla na Domažlicku, byla podomácku vyrobený nástražný systém

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horšovský Týn
Aktualizováno

Okolnosti výbuchu vyšetřují od noci na úterý policisté na Domažlicku. Při explozi papírové krabičky zranily střepiny muže, který ji odkopl. Ukázalo se, že šlo o podomácku vyrobený výbušný systém. Kriminalisté žádají veřejnost o případná svědectví.

Foto: Twitter Policie ČR

Zásah v Horšovském Týně, Twitter Policie ČR

Článek

Incident se po půlnoci stal v Horšovském Týně v ulici Vančurova, policie o něm ještě v noci informovala na síti X. Podle prvotních informací došlo k výbuchu, a nebylo zřejmé, co přesně se na místě stalo. Podrobnosti později doplnili policisté se záchrankou.

Jednalo se o podomácku vyrobený nástražný výbušný systém, který explodoval před panelovým domem.

Podle mluvčí se 44letý muž právě vracel z práce domů, když našel před domem papírovou krabičku.

Podle svědků to byla obrovská rána.
mluvčí policie Dagmar Brožová

„Když ji odstrčil nohou na stranu, explodovala a střepiny ho zranily v obličeji. Podle svědků to byla obrovská rána,“ uvedla Brožová.

Muž utrpěl při výbuchu lehčí povrchová zranění na hlavě a v obličeji, oči střepiny nezasáhly.

„Převezli jsme ho k menšímu ošetření a na pozorování do Domažlické nemocnice,“ řekla mluvčí záchranky Andrea Divišová.

„Probíhá další ohledání včetně prohlídky širšího okolí. Žádáme případné svědky události a případné poškozené, kterým byla eventuálně v souvislosti s výbuchem způsobena majetková újma, aby nás kontaktovali na lince 158 nebo na nejbližší policejní služebně,“ sdělila v úterý dopoledne policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Výbuch ve školní laboratoři v centru Prahy: Dívku popálila směs kyselin

Krimi

„Stejně tak žádáme řidiče vozidel, kteří projížděli Vančurovou ulicí v nočních hodinách z pondělí 19. února na úterý 20. února o poskytnutí záznamů z palubních kamer,“ zmínila mluvčí.

Výbuch podle policie nezpůsobil skoro žádnou škodu, jen byla mírně poškozena zeď bytového domu.

„Zjišťujeme veškeré okolnosti a zajistili jsme kriminalistické stopy. Na místě byl pyrotechnik, psovod se speciálně vycvičeným psem a několik hlídek policie, které kontrolovaly okolí,“ dodala Brožová.

Dosud bezproblémová lokalita

Nálož vybuchla jen několik desítek metrů od objektu mateřské školy. Její ředitelka Alena Lechnýřová Novinkám řekla, že provoz funguje bez omezení.

„Policie prohledala zahradu a prostory podél plotu. Naše uklízečky zase vnitřek budovy. Nikde se nic nenašlo,“ uvedla Lechnýřová. Podle ní nemá nastražená nálož se školkou nic společného. „Jsem přesvědčena o tom, že na nás to směřované nebylo,“ dodala.

Foto: Mapy.cz

Vančurova ulice v Horšovském Týně

Místostarosta města David Škopek v reakci na případ Novinkám řekl, že vedení města k němu zatím žádné podrobnosti neví. Sám pro to ani vysvětlení nemá. Lokalita, kde k výbuchu došlo, je podle něj bezproblémová, stejně jako nájemníci v domě, před kterým byla nálož nastražená.

„Žijí v něm většinou starší lidé, kteří mají byty ve vlastnictví,“ dodal Škopek s tím, že čeká na bližší informace od policie.

Dva zranění po explozi vysokozdvižného vozíku ve skladu v České Lípě. Opravdu masakr, vylíčil zaměstnanec

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám