Hlavní obsah

Výbuch domu v Koryčanech nepřežili dva hasiči, obviněnému hrozí osm let vězení

Koryčany

Policie v souvislosti s loňským výbuchem rodinného domu v Koryčanech na Kroměřížsku, při němž zahynuli dva lidé, obvinila jednoho člověka z obecného ohrožení z nedbalosti. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí dva roky až osm let vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch v Koryčanech zachytila kameraVideo: CNN Prima News, Prima FTV

 
Článek

Dům explodoval po úniku plynu 15. září. Neštěstí si vyžádalo životy dvou zasahujících dobrovolných hasičů a čtyři zraněné.

Státní zástupce Jiří Láníček, který případ dozoruje, ve středu uvedl, že trestně stíhána je jedna fyzická osoba pro zločin obecného ohrožení z nedbalosti.

Plameny a obří rána. Kamera zachytila výbuch, který rozmetal dům v Koryčanech

Krimi

„Celková výše škody je nadále předmětem vyšetřování,“ uvedl žalobce. Podrobnosti zveřejní státní zastupitelství v následujících dnech.

Majitelé dům v Masarykově ulici před výbuchem opravovali. Podle policejní mluvčí Simony Kyšnerové bylo při rekonstrukci poškozeno plynové potrubí, což vedlo k následnému výbuchu.

Koryčanští hasiči se rozloučili se svým zesnulým velitelem

Domácí

Exploze si vyžádala životy dvou dobrovolných hasičů, kteří kvůli úniku plynu do domu přijeli. Zranění utrpěli jejich dva kolegové a další dva lidé.

Charita Kroměříž ve spolupráci s městem Koryčany vyhlásila několik dní po explozi veřejnou sbírku. Jejím cílem je pomoci lidem, kteří byli výbuchem postiženi. Vybralo se v ní přes pět milionů korun, třemi miliony korun do ní přispěl Zlínský kraj.

Exploze poznamenala celé Koryčany, lidem není do řeči

Domácí

Číslo bankovního účtu je 115-5041170287/0100. Sbírkový účet by měl zůstat aktivní do konce letošního roku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám