Hlavní obsah

Vybíral splátky půjček a před 15 lety zmizel. Mohl změnit podobu, připomíná nyní policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Větřní

Jihočeští kriminalisté nevzdávají pátrání po Daliboru Eisenreichovi (59) z Větřní na Českokrumlovsku, kterého hledají už 15 let. Na případ upozornili v pátek na svém webu. Popsali, že pohřešovaný se živil jako výběrčí splátek půjček, nosil zlaté šperky, jezdil v mercedesu a působil dojmem „mafiána“. Zmizel v červnu 2006 a od té doby o něm nikdo neví.

Foto: Policie ČR

Policie hledá již 15 let Dalibora Eisenreicha

Článek

Jediné, co se po muži našlo, byl jeho černý mercedes, ve kterém jezdil. Auto stálo opuštěné u lesa.

„Muž se mohl stát obětí zločinu a je tak možné, že pátráme již pouze po jeho těle. Kriminalisté ale nevylučují ani to, že se chtěl sám takzvaně ztratit ze světa. Pokud chtěl sám zmizet, mohl změnit podobu. Kriminalisté ale pro pátrání mají k dispozici pouze fotografii z roku 2006,“ řekl mluvčí policie Jiří Matzner.

Mrtvým, kterého našli ve světlíku plzeňského domu, je pohřešovaný student

Krimi

Policisté za ty dlouhé roky, kdy po muži pátrají, prověřili všechny dostupné stopy, vyslechli řadu lidí, kteří se kolem muže pohybovali, a hledali tělo na několika vytipovaných místech. Zatím bez úspěchu.

V pátrání ale pokračují. „Žádáme proto opětovně o pomoc veřejnost. Během uplynulých let mohl muž někoho kontaktovat. Prosíme proto všechny, kdo by mohli mít o pohřešovaném nějaké informace, ať se nám přihlásí,“ žádá Matzner.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám