Hlavní obsah

Kamarád má mozkovou mrtvici, volal muž záchranářům. Našli ho přes katastr

Pelhřimov

Kamarádovi jde o život, ale nevím, kde zrovna je, obrátil se minulý týden na záchranáře muž z Teplic. Ti kamaráda nakonec ve spolupráci s policisty a hasiči navzdory nedostatku informací vypátrali na Vysočině. O případu informovala mluvčí policistů Dana Čírtková.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Operační středisko linky 112

Článek

Spolupráci složek integrovaného záchranného systému odstartoval telefonát, který přijala operátorka záchranky půl hodiny před půlnocí na čtvrtek.

Volající - patrně na základě pokusu o kontakt s kamarádem, jenž aktuálně pobýval na Pelhřimovsku - vyjádřil vážnou obavu o jeho zdraví s tím, že ho mohla postihnout mozková příhoda.

Záběry ze záchrany v páternosteru v Brně. Seniorka upadla a zůstala viset za nohu

Krimi

Záchranka se pak obrátila na policejní dispečink s tím, že senior, který má patrně mozkovou příhodu a nemůže komunikovat, může být v přímém ohrožení života, a proto je potřeba ho rychle vypátrat. Od oznamovatele však mohla dát k dispozici pouze jméno a příjmení nemocného spolu s informací, že by se měl muž zdržovat na blíže nezjištěné adrese v obci Křepiny.

Během chvíle se policisté dopátrali řady informací o možném mužově pobytu, na napoprvé vytipované adrese v Křepinách ale úspěšní nebyli. Proto se obrátili i na hasiče a společně začali procházet jednotlivá čísla popisná v katastru nemovitostí. To je dovedlo ke zjištění, že hledaný nedávno koupil chalupu v Malých Křepinách, což záhy potvrdil i starosta obce.

Muž v Třinci spadl do jímky. Dvě hodiny volal o pomoc

Krimi

Čtyřicet minut po půlnoci policejní hlídka silně zmateného muže, který skutečně potřeboval okamžitou lékařskou péči, našla a předala posádce záchranky. Ta pak seniora odvezla do nemocnice. Jaké měl muž zdravotní problémy, policie již neuvedla.

Reklama

Výběr článků

Načítám