Hlavní obsah

Vrtulník zachránil život muži na letecké show v Hradci Králové

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Díky rychlému nasazení vrtulníku záchranné služby a telefonické asistenci záchranářů se podařilo zachránit život asi šedesátiletému muži, který v neděli hodinu po poledni zkolaboval na královéhradeckém letišti. Právě v době, kdy tam probíhal 19. ročník mezinárodní letecké přehlídky CIAF 2012.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Operátoři tísňové linky 155 přijali krátce po 13. hodině informaci o návštěvníkovi CIAFu, který byl v bezvědomí. Dispečeři Krajské zdravotnické záchranné služby na místo vyslali posádky rychlé zdravotnické pomoci a rychlé lékařské pomoci,“ uvedl mluvčí královéhradecké záchranky Tomáš Ježek.

Jak dodal, asi šedesátiletý muž, který byl v bezvědomí, přestal jevit známky života. Neprodleně byla proto zahájená telefonicky asistovaná resuscitace. Nakonec byl povolán i vrtulník Letecké záchranné služby Královéhradeckého kraje, který se na místo zásahu dostal jako první.

„Díky rychlému zásahu Letecké záchranné služby se podařilo lékaři ve spolupráci s posádkou vrtulníku oživit základní životní funkce a muž byl ve vážném stavu transportován do Fakultní nemocnice na oddělení urgentního příjmu pozemní posádkou, která se na místo zásahu dostala později,“ dodal Ježek.

Reklama

Výběr článků

Načítám