Hlavní obsah

Hrozí lidem nebezpečí? Kolem vraha z Klánovic stále jen otazníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Velké manévry policistů v pražských Klánovicích, kde jich stovky v úterý v rozsáhlé rojnici pročesávaly les kvůli vraždě muže a kojence z pátka minulého týdne, jsou důsledkem vývoje ve vyšetřování. Kriminalisté ale odmítli sdělit, o co se přesně jedná a proč se na místo, kde již stopy sbírali po činu, takhle ve velkém vrátili. Není zřejmé, zda již znají totožnost podezřelého a zda lidem hrozí nebezpečí.

Místo činu v KlánovicíchVideo: Aktu.cz

 
Článek

Jestli už policie zná totožnost vraha a do lesa v Klánovicích šla hledat další stopy a důkazy, například jeho samotného či vražednou zbraň, nebo je zpátky k místu činu a do oblasti kolem něj přivedla jiná zjištění, vyšetřovatelé zatím odmítli sdělit s odkazem, že se má jednat o bezpečnostně pátrací akci.

„Samozřejmě to vyšetřování se nějak rozvíjí, takže z tohoto důvodu jsme se vrátili na místo události,“ popsal bez podrobností mluvčí policie Jan Rybanský.

Podstatnou okolností obecně při vyšetřování vraždy je vztah pachatele a oběti a související motivace. Zatím dostupné informace o události v Klánovicích ale nevylučují zcela ani variantu, kdy se pachatel s obětí neznali a vrah neměl s místem činu žádnou spojitost. Policie tak dosud nesdělila, zda lidem nejen v oblasti Klánovického lesa hrozí ze strany pachatele nebezpečí.

Rozsáhlá pátrací akce v KlánovicíchVideo: Aktu.cz

Server deníku Blesk v pondělí s odkazem na své zdroje uvedl, že kriminalisté mají pátrat po konkrétním muži, nejspíš cizinci. Navíc mají vyšetřovatelé jeho identikit. Muže měl smrtelně zranit čtyřmi střelami do hlavy, což podle serveru naznačuje variantu vraždy ze msty, čemuž by měla odpovídat i zcela nesmyslná vražda kojence v kočárku. Tato tvrzení policie nepotvrdila.

Verzi o cizinci by nasvědčoval fakt, že v sobotu policie provedla razii na ubytovně v klánovické Slavětínské ulici, kde bydlí právě převážně cizinci. Podle agentury Aktu.cz tam policisté hledali potenciálního vraha, zasahovali v neprůstřelných vestách a s ochrannými štíty.

Obyvatele Klánovic a návštěvníky hojně vyhledávaného lesa musí prozatím uklidnit zejména zvýšený počet policistů, kteří v Klánovicích od osudného pátku dohlížejí na bezpečnost. Jinak ujištění, že se nemůže někde v okolí pohybovat člověk podezřelý z tak mimořádně chladnokrevného činu, nemají.

Policejní rojnice v Klánovicích Video: Aktu.cz

Starostka Klánovic Alena Kolovrátková (KLIK 22) uvedla, že vražda atmosféru v městské části poznamenala, lidé ale podle ní v minulých dnech do lesa stále chodili na procházky.

„Ale samozřejmě ta situace na naše občany dopadla,“ citovala v úterý starostku ČTK.

Dva mrtvé našli policisté v Klánovickém lese v pátek odpoledne poté, kdy svědkyně kolem 15:00 hodin nahlásila, že slyšela střelbu. Na místě ležel zastřelený muž u kočárku, v němž bylo stejným způsobem usmrcené dítě kojeneckého věku. Po pachateli se slehla zem a začalo pátrání.

V Klánovickém lese bylo zastřeleno nemluvně. Okolí obchází strach

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám