Hlavní obsah

Vrah dostal dalších osm let. Spoluvězně pobodal polévkovou lžicí

Krajský soud v Hradci Králové tento týden odsoudil 24letého Ondřeje Tuleje k osmiletému trestu vězení za těžké ublížení na zdraví. Uznal ho vinným, že se loni v říjnu během sporu vrhl na spoluvězně a několikrát se ho snažil bodnout do krku polévkovou lžicí, jež byla na konci držadla zbroušená do špičky.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Ondřej T. u královéhradeckého krajského soudu

Článek

K útoku došlo za zdmi věznice ve Valdicích na Jičínsku, kde si oba odpykávali předchozí tresty. Obžalovaný se tam dostal za vraždu, za niž byl potrestán 12 lety vězení. Tehdy jako těsně zletilý ubodal v Karviné při pouliční bitce známého. Bylo to krátce po tom, co opustil výchovný ústav.

Loni se trest navýšil o dalších pět let, když byl odsouzen za zranění spoluvězně v karvinské věznici. Během konfliktu po něm hodil těžkou židlí.

Zřejmě se ale nepoučil a neshody řeší nadále agresivitou. Jak se píše v obžalobě, také během incidentu ve Valdicích nejprve po předchozím slovním konfliktu hodil po 39letém spoluvězni židli. Když se poškozený skryl za dveřmi koupelny, Tulej tyto dveře silou vyvrátil a zaútočil.

„Poškozený prvý úder odrazil, avšak při druhém se obžalovanému podařilo poškozeného bodnout před levé ucho a dalšímu útoku obžalovaného bylo zabráněno pouze tím, že ho od poškozeného odtrhl přítomný svědek a do cely vstoupili příslušníci vězeňské stráže,“ uvedl státní zástupce Milan Vacek.

Rozklepaný lupič hrozil ve směnárně v Hradci Králové granátem, odnesl stovky tisíc

Krimi

Obžalovaný u soudu tvrdil, že to byl on, kdo byl napaden. Prý na něho šli dva vězni, z čehož jeden vážil 100 a druhý 130 kilogramů.

„Nebyl jsem hlavní aktér. Přiznávám jen to bodnutí, nechtěl jsem mu ublížit,“ uvedl u soudu během své výpovědi. Ke konfliktům prý docházelo proto, že se ho ostatní vězni snažili dostat z cely, neboť mezi ně nezapadal.

Reklama

Výběr článků

Načítám