Hlavní obsah

Rozklepaný lupič hrozil ve směnárně v Hradci Králové granátem, odnesl stovky tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Muž maskovaný kšiltovkou, kapucí a silnými brýlemi vyloupil směnárnu v Hradci Králové. Bezpečnostní kamera podezřelého zachytila, když hrozil obsluze na přepážce granátem a viditelně se mu u toho klepaly ruce. Z místa zmizel s bankovkami v hodnotě přes 350 tisíc korun, policie po něm pátrá.

Přepadení směnárny v Hradci KrálovéVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu ze sobotního dopoledne v pondělí informovala mluvčí policie Iva Kormošová. Podezřelý muž přepadl obsluhu směnárny v královéhradecké Švehlově ulici.

„Muž s granátem v ruce požadoval po obsluze vydání všech peněz. Žena mu z trezoru postupně vydala českou měnu a poté i eura. Muž pak z místa utekl. Naštěstí žena ani nikdo jiný žádné zranění neutrpěli. Směnárně měla být způsobena škoda za více než 350 tisíc korun,“ zmínila mluvčí.

Podle svědectví se jednalo o štíhlého muže se světle hnědými vlnitými vlasy, vysokého zhruba 170 cm a ve věku mezi 40 a 50 roky.

Foto: Policie ČR

Muže zachytila bezpečnostní kamera

„Na bradě měl strniště, na očích dioptrické brýle se silnějšími obroučkami i skly, na sobě tmavě zelenou mikinu a na hlavě přes kapuci nasazenou kšiltovku. Muž hovořil plynně česky,“ upřesnila Kormošová.

Policie k případu zveřejnila záznam bezpečnostní kamery. Na něm je vidět muž, když na přepážce žádal vydání peněz a položil na pult předmět vypadající jako granát. Zda byl pravý, nebo se jednalo maketu, není zřejmé. Z videa je rovněž patrné, že muž mohl být při loupeži poměrně nervózní, čemuž by nasvědčovaly jeho rozklepané ruce.

Foto: Policie ČR

Přepadení směnárny v Hradci Králové

„Kdo muže na kamerovém záznamu pozná nebo ho zahlédl před či po loupeži nebo by mohl podat jakoukoliv informaci vedoucí k objasnění loupežného přepadení, ať zavolá na linku 158. O podání informace žádáme i obsluhy pokladen, pokud u nich bude někdo platit eurem,“ dodala mluvčí s tím, že za loupež hrozí až 10 let vězení.

Policie v Praze zastřelila lupiče se sekyrou

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám