Hlavní obsah

Vrah babičky se odvolal proti výjimečnému trestu

Právo, ČTK, rup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Výjimečným trestem sedmnácti let vězení v úterý potrestal Krajský soud v Ústí nad Labem Petra Hasala, který loni v srpnu zavraždil svou 74letou babičku. Ženu, která ho vychovávala po smrti matky, udusil polštářem kvůli penězům.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační fotografie

Článek

Předseda senátu trest odůvodnil tím, že podle znalců náprava dvacetiletého Hasaly, který pochází z Litvínova na Mostecku, je velmi ztížená, či spíše teoretická.

Rozsudek není pravomocný, protože obžalovaný se proti rozsudku odvolal. Státní zástupkyně se tohoto práva vzdala.

Peníze utratil během čtyř dnů

Obžalovaný se k prarodičům nastěhoval, když mu v pěti letech zemřela matka při autonehodě. K otcovi bydlet nešel, protože se špatně snášel s jeho druhou ženou.

Babička a děda však jeho výchovu zřejmě nezvládali. Hasal jim několikrát ukradl peníze a bez jejich vědomí si vzal i jejich auto. Děda tyto krádeže několikrát oznámil polici, ale nakonec se nechal přesvědčit babičkou a souhlas ke stíhání svého vnuka nedal. Hasalovi tak vše procházelo.

V den vraždy byl Hasalův děda v nemocnici. Babička odpoledne spala na lavici v kuchyni. Hasal ji udusil polštářem a pro jistotu ji ovázal krk ještě ručníkem a zatáhl. Ze skříní si pak vzal zhruba 17 tisíc korun a několik šperků. Peníze utratil během čtyř dnů za taxíky, hotely a popíjení s cizími lidmi. Nakonec ho policie objevila v Praze. Hasal nic nezapíral.

Reklama

Související témata:

Související články

Důchodkyni z Litvínova zavraždil její vnuk

Čtyřiasedmdesátiletou důchodkyni podle policie zavraždil začátkem týdne v litvínovském bytě její 19letý vnuk z Mostu. Mladík po činu odjel do Prahy,...

Výběr článků

Načítám