Hlavní obsah

Voják z jihu Čech se ukájel u obchodů. Z trestu se vyplatil a v uniformě zůstal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro své sexuální uspokojení si vybíral parkoviště u obchodních zón, aby byl dobře viditelný pro kolemjdoucí a posádky automobilů. Tam si rozepnul kalhoty a onanoval. Za přečin výtržnictví ale nakonec 47letý profesionální voják z jihu Čech potrestán nebude. Jeho stíhání nyní podmíněně zastavil prachatický státní zástupce Zdeněk Šrámek.

Foto: Vojenská policie

Vojenská policie

Článek

„Rozhodnutí bylo vydáno v přípravném řízení a to je neveřejné. I s ohledem na osobu obviněného a respektování jeho soukromí se v tuto chvíli nebudu k případu blíže vyjadřovat,“ řekl Šrámek.

Podle informací Práva jde o příslušníka 25. protiletadlového raketového pluku ze Strakonic. Vojenská policie ho obvinila za dva případy z loňského roku, a to ve Vimperku a Jindřichově Hradci.

„Na veřejně přístupné parkovací ploše masturboval mezi zaparkovanými automobily, přičemž si byl vědom toho, že je dobře viditelný pro kolemjdoucí osoby a posádky okolo zaparkovaných automobilů,“ stojí v usnesení o zahájení trestního stíhání.

Muž ve Varech masturboval při jízdě na kole a vrhal se na ženy. Podezřelý je ve vazbě

Krimi

Podle závěru vyšetřovatelů vzbudil pohoršení vždy minimálně před jednou ženou. Kromě svědectví měla policie k dispozici jako důkaz záznamy z bezpečnostních kamer. Aby žalobce rozhodl o zastavení trestního stíhání, musel obviněný voják zaplatit 50 tisíc korun na peněžitou pomoc obětem trestných činů. Kromě toho má povinnost podrobit se sexuologické terapii či vhodnému programu psychologického poradenství zaměřenému na léčbu a prevenci projevů exhibicionismu. Státní zástupce mu rovněž stanovil tříletou zkušební dobu. Pokud v jejím průběhu cokoliv nezákonného provede, trestní stíhání se obnoví.

V uniformě zůstává

I přes pobuřující chování zůstává voják dál v uniformě. „Podmíněné zastavení trestního stíhání není důvodem k propuštění,“ reagovala na případ Vlastimila Cyprisová z Generálního štábu Armády ČR.

Podmíněné zastavení trestního stíhání není důvodem k propuštění
Vlastimila Cyprisová, Generální štáb Armády ČR

Odkázala přitom na podmínky zániku služebního poměru v zákoně o vojácích z povolání. Ten stanoví, že voják musí být propuštěn z armády, pokud byl pravomocně odsouzen pro trestný čin a jeho setrvání ve služebním poměru by ohrozilo vážnost ozbrojených sil.

„Nyní je voják podroben léčbě a v současné době nelze predikovat závěry s dopady na jeho službu v armádě,“ dodala Cyprisová.

Nevyléčitelný exhibicionismus

Podle domažlického sexuologa Viliama Janáče je masturbace na veřejnosti určitou formou exhibicionismu, která je nevyléčitelná a dá se pouze tlumit prášky. „Je to něco jako nemoc. Takto postižení lidé nejsou nebezpeční, budí jen veřejné pohoršení. Proto jsou také trestáni jen za výtržnost,“ vysvětlil Janáč. Největší vzrušení a uspokojení jim prý přináší, když okolí šokují. „Jsou proto schopni i riskovat, že je někdo udá a budou za to postiženi,“ dodal sexuolog.

Jak Právo dále zjistilo, nešlo o první vojákův prohřešek. V minulosti ho potrestal příbramský soud za výtržnictví na fotbalovém stadionu. „Podstatou jednání bylo vhození dělbuchu na hrací plochu ze sektoru fanoušků SK Slavia Praha při zápase 1. fotbalové ligy s Příbramí, čímž došlo k narušení průběhu utkání,“ uvedl mluvčí soudu Miloslav Boudník s tím, že obžalovanému byl uložen jako trest zákaz vstupu na sportovní, kulturní a jiné společenské akce na 2,5 roku.

Zvrhlík pronásledoval dívky v Sokolově. Osahával je a masturboval před nimi

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám