Hlavní obsah

Voják u Strakonic nepřežil seskok s padákem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strakonice

Jedenapadesátiletý voják nepřežil v pondělí pád z několikametrové výšky při cvičných seskocích padákem na přesnost. K tragédii došlo nedaleko letiště ve Strakonicích, kde má zázemí 25. protiletadlový raketový pluk. Právu to řekla Magdalena Dvořáková z Generálního štábu Armády České republiky.

Foto: Policie ČR

Místo pádu

Článek

„Mohu potvrdit, že šlo o vojáka z povolání. Tragickou událost nyní vyšetřujeme,“ řekla Dvořáková. Zda šlo o vojáka ze strakonického pluku, ale neřekla.

Za jakých okolností voják spadl, se zatím neví. „Při cvičných seskocích na přesnost za dosud nezjištěných okolností došlo k pádu, při kterém jedenapadesátiletý muž následkům zranění na místě podlehl. Příčiny pádu jsou předmětem dalšího vyšetřování. Událostí se zabývají strakoničtí kriminalisté a Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Kriminalisté rovněž čekají na výsledky nařízené soudní pitvy,“ řekla mluvčí jihočeské policie Štěpánka Schwarzová.

Foto: Policie ČR

Místo pádu vojáka

Voják zemřel na místě ještě před příjezdem záchranářů. „Muž utrpěl závažná poranění neslučitelná se životem. Záchranáři už pro něj nemohli nic udělat,“ řekla Zuzana Fajtlová, mluvčí jihočeských záchranářů.

Letecké a parašutistické nehody v ČR měly loni nejvíc obětí od roku 2016

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám