Hlavní obsah

Vodní skútr ukradený v Chorvatsku se našel v Jablunkově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablunkov

Policistům z Jablunkova na Frýdecko-Místecku se podařilo vypátrat vodní skútr, který byl ukraden letos v létě v Chorvatsku. Stroj v hodnotě 20 tisíc eur (asi 490 tisíc korun) měli zloději uschován v Jablunkově. Díky dobré mezinárodní spolupráci již byl vrácen jeho majiteli.

Foto: Policie ČR

Ukradený vodní skútr byl vrácen do Chorvatska.

Článek

Žádost o prověření možného výskytu skútru dostali policisté před několika týdny od svých chorvatských kolegů.

„Skútr byl odcizen majiteli, který ho měl zakotvený v přímořském letovisku na jihu Chorvatska. Chorvatští policisté v souvislosti s krádeží skútru zadrželi dvě osoby cizí státní příslušnosti a během šetření pak získali poznatky vedoucí právě až do Jablunkova,“ uvedla ve čtvrtek bez dalších podrobností mluvčí policie Kateřina Kubzová.

Při prověrce na konkrétní adrese sice jablunkovští policisté plavidlo nenalezli, získali ale informace, které je dovedly na jiný pozemek, kde se pod plachtou hledaný vodní skútr opravdu nacházel.

„Policisté následně vyslechli majitele pozemku. Ten uvedl, že ho kontaktoval muž, kterého znal z dřívějška, zda by si u něj mohl dočasně nechat skútr, který převážel za hranice naší republiky, s čímž souhlasil,“ dodala Kubzová.

Celým případem se zabývá chorvatská policie.

Fantom vykrádající ostravské garáže si nedal pokoj. Jeho řádění utnula vazba

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám