Hlavní obsah

Vnuk měl své babičce zasadit 39 ran nožem

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Kvůli podezření z brutální vraždy pětašedesátileté babičky, která byla ve středu nalezena v kaluži krve v bytě v Ostravě-Hrabůvce, zatkli policisté jejího osmnáctiletého vnuka. Obvinili ho z toho, že svou babičku ubodal, aby ji okradl o peníze. Byt potom prohledal, ale žádný lup v něm nenašel.

Článek

Podle informací Práva zasadil vrah babičce 39 bodných a řezných ran do hrudníku, břicha, zad a krku. Šest ran bylo smrtelných. "Obviněný trestnou činnost při výslechu doznal," konstatovala mluvčí policie Ilona Branžovská.

Pětašedesátiletá žena žila sama v panelovém domě na ulici Dr. Martínka a její zdravotní stav vyžadoval péči jiných osob. Zločin policistům oznámila ošetřovatelka, která se o ženu starala a která našla ve středu byt otevřený.

"Uvnitř zahlédla rozházené věci. Přivolaná hlídka na místě zjistila, že žena leží v bytě bez známek života a vedle ní pachatel zanechal nůž o délce čepele asi 19 centimetrů," uvedla Branžovská.

Podezřelého mladíka policisté vypátrali během několika hodin. Jde o vnuka, který je nezaměstnaný a podle policie se snažil vraždou získat peníze, které měla babička doma našetřené. "Po činu byt prohledal. Jelikož se mu peníze nepodařilo nalézt, z bytu odešel," dodala mluvčí.

Obviněný mladík je v současné době umístěn v policejní cele. "Bude podán návrh na jeho vzetí do vazby," uzavřela Branžovská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám