Hlavní obsah

Vlak u Prahy smetl na přejezdu osobní auto. Čtyři zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zápy
Aktualizováno

Osobní vlak v pondělí odpoledne smetl na přejezdu nedaleko Prahy vozidlo. Hasiči museli vyprostit jednu zraněnou osobu. Záchranáři ošetřili celkem čtyři zraněné.

Nehoda na přejezdu u PrahyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Nehoda se stala kolem poledne na železničním přejezdu v obci Zápy u Brandýsa nad Labem. Podle Českých drah narazil do auta vlak jedoucí do Čelákovic.

„Po příjezdu první jednotky na místo byla vyproštěna jedna zaklíněná osoba z automobilu a předána do péče záchranářů,“ řekl Novinkám mluvčí hasičů Tomáš Bakalář.

Foto: Pavel Jaňurek , Novinky

Nehoda vlaku u Prahy

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Při nehodě byli zraněni tři lidé

Záchranáři ošetřili dva dospělé a jedno dítě z osobního auta. „Jeden dospělý má pohmožděná žebra a rameno, záchranáři ho ošetřili, převezen bude sanitkou do FN Motol, dítě si stěžuje na bolest krční páteře, po ošetření bude sanitkou převezeno na dětské oddělení FN Motol,“ sdělila mluvčí záchranářů Monika Nováková.

Poslední zraněnou z auta byla žena, která utrpěla těžká mnohočetná poranění. Lékař ji zajistil dýchací cesty a byla letecky transportovaná do vojenské nemocnice v Praze.

Záchranáři ošetřili také chlapce z vlaku, který utrpěl úraz hlavy. Po ošetření bude převezen sanitkou do Thomayerovy nemocnice.

Podle webové stránky železničního dopravce byly nasazeny náhradní autobusy. Omezení pravděpodobně potrvá do třetí hodiny odpoledne.

Na Písecku se srazila dvě nákladní auta. Jeden z řidičů nehodu nepřežil

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám