Hlavní obsah

Vlak u Břeclavi srazil člověka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Železniční koridor mezi Brnem a Břeclaví dnes před osmou hodinou ráno zablokovala nehoda vlaku Českých drah. Vlak tam srazil člověka, který na místě zemřel. Policisté nehodu vyšetřují, na místě zasahují i záchranáři a hasiči.

Foto: Pavel Karban, Právo

Ilustrační foto

Článek

Provoz po jedné koleji byl sníženou rychlostí obnoven po 9:00. Šlo o vlak jedoucí směrem do Vídně. Vlak Českých drah z Vídně do Prahy jede odklonem přes Olomouc, za osobní vlaky České dráhy zavedly náhradní autobusovou dopravu, vyplývá z informací na webu Českých drah a policie, které ČTK poskytl jihomoravský mluvčí Pavel Šváb. RegioJet o žádném zpoždění vlaků mezi Brnem a Břeclaví na svém webu zatím neinformuje.

České dráhy také odřekly rychlíky Moravan jak ve směru do Břeclavi, tak ve směru do Brna. Rychlík směrem do Brna s příjezdem v 8:22 skončil v Podivíně, proto není možné vypravit rychlík v opačném směru s odjezdem v 8:36 z Brna. Náhradou za něj zastaví ve stanicích na cestě do Břeclavi vlak EuroCity, který odjížděl z Brna v 8:22, ale jede se čtvrthodinovým zpožděním.

Další vlaky jedou také se zpožděním, například vlak RegioJetu z Vídně do Prahy má zpoždění téměř hodinu a půl.

Šváb k nehodě uvedl, že člověk šel podél kolejiště, strojvedoucí ho v rychlosti 160 kilometrů za hodinu spatřil za obloukem. Ani okamžité brzdění a houkání srážce nezabránilo.

Vlaky mění řády. Zdraží a místy zrychlí

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám