Hlavní obsah

Řidička na Klatovsku nerespektovala světla na přejezdu, po srážce s vlakem je těžce zraněná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Běšiny
Aktualizováno

Velmi vážná nehoda se stala v pondělí dopoledne nedaleko Běšin na Klatovsku, kde osobní vlak srazil auto. Podle policie vjela 49letá řidička fordu na železniční přejezd, i když svítila červená. Pro ženu, která utrpěla těžká zranění a již záchranáři na místě resuscitovali, letěl vrtulník. Zdravotníci do nemocnice odvezli také strojvedoucího a jednu cestující z vlaku, kterým jelo 21 lidí.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Železniční nehoda u Běšin na Klatovsku, kde vlak v pondělí dopoledne srazil auto

Článek

K události vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému po 10. hodině. Poblíž Běšin se střetl osobní vlak s fordem, který šoférovala 49letá žena. „Na železničním přejezdu nerespektovala světelné výstražné znamení. Srazila se s vlakem, který směřoval od Železné Rudy do Klatov,“ popsala policejní mluvčí Iva Vršecká.

Mluvčí krajských hasičů Petr Poncar uvedl, že řidičku z automobilu vyprostili a předali zdravotníkům. „Pacientku jsme resuscitovali na místě. Utrpěla vážná zranění. Vrtulník ji transportoval na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice. Byla v bezvědomí, se zajištěnými základními životními funkcemi,“ sdělila za krajskou záchranku Mária Svobodová.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Železniční nehoda u Běšin na Klatovsku, kde vlak v pondělí dopoledne srazil auto.

Sanitky do klatovské nemocnice odvezly ještě dva pacienty, strojvedoucího a jednu z cestujících. „Šlo o zhruba čtyřicetiletého muže a pětadvacetiletou ženu, oba měli lehčí zranění,“ uvedla.

Policie sdělila, že v soupravě bylo 21 osob. „Dechová zkouška u strojvedoucího byla negativní, u řidičky osobního vozidla byl nařízen odběr krve,“ dodala Vršecká s tím, že případem se i nadále policisté zabývají.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Železniční nehoda u Běšin na Klatovsku, kde vlak v pondělí dopoledne srazil auto.

Na přejezdu v Mělníku se srazil vlak s dodávkou. Z auta je totální vrak

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám