Hlavní obsah

Vlak s 200 lidmi narazil do nastražené kovové kontrukce

– Český Těšín
Právo, Aleš Honus

Obrovské štěstí měli cestující vlaku City Elefant, kteří v pátek odpoledne cestovali z Českého Těšína ve směru do Albrechtic na Karvinsku. Na kolejích totiž ležela kovová konstrukce, kterou naštěstí strojvedoucí včas zpozoroval a začal prudce brzdit.

Foto: Policie ČR

Část konstrukce, do které narazil osobní vlak mezi Českým Těšínem a Albechticemi

Článek

Vlak přesto do konstrukce narazil, škoda je vyčíslena přibližně na 80 tisíc korun. Po neznámém pachateli policie pátrá. „Strojvůdce vlakové soupravy stačil rychlost snížit tak, že vlak nevykolejil a žádný z dvou set cestujících nebyl zraněn. Nárazem do překážky došlo k poškození lokomotivy,“ informovala v pondělí mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Kriminalisté při obhlídce místa zjistili, že konstrukce byla složena ze čtyř závitových tyčí o průměru čtyři centimetry, které byly dlouhé 105 centimetrů. „Tyče byly navzájem propojeny železnými úhelníky o rozměru 2 cm tak, aby tvořily základnu obdélníkového tvaru 125krát 80 centimetrů,“ popsala mluvčí překážku na trati.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policie poskytla médiím snímky konstrukce a žádá o pomoc svědky, kterým by mohly být věci nápadné. „Kriminalisté žádají širokou veřejnost o poskytnutí jakýkoliv informací k uveřejněným fragmentům konstrukce. V případě, že někdo ví, k čemu konstrukce sloužila, nebo někdo ví, komu patřila, ať neprodleně kontaktuje poručíka Pazdziora na telefon 974 744 482. Informace přijmou policisté i na bezplatné telefonní lince 158,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám