Hlavní obsah

Vlak na Sokolovsku najel na nastraženou hromadu kamení

– Chodov • Aktualizováno

U Chodova na Sokolovsku najel vlak do nastražené hromady kamení. Provoz na trati z Chebu do Chomutova je tak omezen. O incidentu informovaly České dráhy.

Foto: Enavto Elements

Ilustrační foto

Článek

Souprava najela do hromady na trati v úseku Nové Sedlo – Chodov. „Cestujícím se naštěstí nic nestalo a budou evakuováni,“ uvedly dráhy na svém twitterovém účtu. Vlak byl podle nich poškozen.

Policie událost potvrdila, zda šlo o nastraženou překážku nebo o kamení, které na koleje spadlo, ale bude teprve zjišťovat. ČTK to řekl krajský policejní mluvčí Jan Bílek.

Nehoda se stala několik set metrů od chodovského vlakového nádraží. Podle mluvčího krajských hasičů Martina Kasala jelo v době nehody ve vlaku šest lidí.

Nikomu se nic nestalo. Ani vlak při srážce nevykolejil. „Hasiči byli požádáni o vyšetřovatele,“ dodal Kasal.

Podle Českých drah cestující z nabouraného vlaku použijí následující vlakový spoj.

S kameny na kolejích se policie setkala loni v prosinci v Ústeckém kraji, provoz vlaků se zastavil 11. a 31. prosince na trati z Mostu na Moldavu v Krušných horách.

Kameny na trať někdo umístil, policie případ nadále prověřuje. Minulý týden ale policie obvinila z obecného ohrožení zaměstnance drah, který na stejné trati 11. prosince potřísnil koleje olejovitou látkou.

Naštvaný zaměstnanec drah podle policie rozlil na trať olej. Vlak málem vykolejil

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám