Hlavní obsah

Naštvaný zaměstnanec drah podle policie rozlil na trať olej. Vlak málem vykolejil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až osmileté vězení za obecné ohrožení hrozí muži z Lounska, který coby zaměstnanec drah podle kriminalistů loni v prosinci potřísnil koleje na Teplicku olejem. Místem pak jel vlak, který se dostal do smyku. Naštěstí se tehdy nikomu z cestujících nic nestalo. Podle policie muže vedla k činu nespokojenost se změnou dopravce na trati, na níž České dráhy vystřídaly soukromé firmy.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Ilustrační snímek

Článek

O vývoji v případu v pondělí informovala mluvčí policie Ilona Gazdošová. Samotný incident se stal loni 11. prosince.

„Na jednokolejné železniční trati Most–Moldava došlo u obce Hrob v úseku 50 až 80 metrů k potřísnění obou kolejnic tekutinou olejové konzistence,“ uvedla mluvčí.

Místem pak projel vlak s cestujícími, načež strojvedoucí nemohl soupravu ve smyku ubrzdit a hrozilo vykolejení.

Do kolejiště u Doks někdo položil cementový kvádr. Na stejné trati útočil i Balda

Krimi

Policie případ vyšetřovala jako obecné ohrožení s trestní sazbou tři až osm let vězení a v uplynulých dnech kriminalisté obvinili muže z Lounska, podle mluvčí zaměstnance drah.

„Důvodem činu měla být nespokojenost s výměnou dopravce na této konkrétní trati. V současné fázi vyšetřování nebudou kriminalisté k tomuto skutku poskytovat další informace,“ zmínila Gazdošová.

První český terorista Balda byl propuštěn z vězení

Krimi

Policisté prověřují na stejné trati ještě jeden incident, který se stal čtrnáct dní po rozlitém oleji. Vlak pouze se strojvedoucím tehdy najel na trati u Oseka na Teplicku do hromady kamení.

Podle serveru Zdopravy.cz se na trati, kde převzaly provoz od Českých drah společnosti Railway Capital a GW Train Regio, kamení objevilo už dřív, ve stejný den, kdy se dostal do problémů strojvedoucí u Hrobu. Do jaké míry spolu případy souvisí, policie nesdělila.

„Ve věci dalších událostí, kdy byly na stejnou trať umístěny kameny, probíhá nadále prověřování,“ dodala mluvčí.

Vlak na Teplicku najel do nastražené hromady kamení

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám