Hlavní obsah

Kolona pandurů se na D6 srazila s osobním autem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuchlovice
Aktualizováno

Na dálnici D6 se ve středu nad ránem srazilo na Kladensku osobní auto a tři obrněné transportéry Pandur. Čtyři vojáci jsou lehce zraněni a záchranka je přepravila do nemocnice. Dálnice byla v místě nehody otevřená v jednom pruhu, vzhledem k ranní špičce byl pro řidiče průjezd komplikovaný.

Nehoda obrněných transportérů Pandur na D6Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Nehoda se stala krátce před 6:00 na 25. kilometru dálnice D6, kde v pravém pruhu ve směru na Prahu jela kolona armádních vozidel. Policejní mluvčí Barbora Schneeweissová uvedla, že v ní byly tři pandury, jedno doprovodné nákladní auto a dvě vojenská osobní vozidla.

Podle prvotních informací policie z místa se do kolony zařadila z levého pruhu 52letá řidička osobního auta, načež do jednoho z vozů narazila.

Osobní auto skončilo poničené zezadu, vojenské vozy byly poškozené jen málo. Narazily jeden do druhého, zřejmě jak brzdily.

Foto: Pavel Jaňurek

Nehoda kolony vojenských aut na dálnici D6

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Nehoda osobního auta s vojenskou kolonou obrněných vozů Pandur

„Čtyři lehce zraněné vojáky jsme po ošetření převezli do nemocnice v Kladně na centrální příjem,“ sdělila mluvčí záchranné služby Monika Nováková.

Podle mluvčí policie dechová zkouška u řidičky vyloučila alkohol. Zprvu se tvořily kolony, kvůli nízkému provozu bylo ale zdržení pouze malé. Policie nechala řidiče jezdit jedním pruhem a po 8:00 dálnici zcela zprůjezdnila.

Okolnosti nehody policie dále vyšetřuje. Obecně ohledně jízdy vozidel ve vojenských kolonách platí, že je zákon o pozemních komunikacích označuje jako auta s právem přednostní jízdy.

Kvůli řadě průjezdů různých kolon v minulosti armáda již dříve řidičům připomínala, že do štrůdlu vojenských aut není přípustné se zařazovat. Předjet je potřeba celou kolonu nebo počkat, až celá přejede v případě připojování se na dálnici.

Na českých silnicích to není první nehoda osobního vozu s vojenskou technikou. „Památná“ je srážka fabie s pěti obrněnými transportéry Pandur v roce 2016. Vojenské vozy nedodržely bezpečnou vzdálenost a do fabie zezadu narazily. Oprava stála 95 milionů korun.

Srážka pěti pandurů s fabií stála armádu 95 milionů

Domácí
Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Jedno z obrněných vozidel Pandur

Foto: Pavel Jaňurek

Havarované osobní auto na dálnici D6

V Táboře se srazilo pět pandurů, 10 lidí je zraněno

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám