Hlavní obsah

Vinařické vězně zásobovala drogami lékařka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VINAŘICE

Mezi zadrženými zaměstnanci vinařické věznice u Kladna je i lékařka, která byla v prosinci přistižena při pohlavním styku s vězněm. Kladenská státní zástupkyně Nina Brozová ale neupřesnila, jakým způsobem fungovala v dobře organizované síti, která uvězněné zásobovala pervitinem, mobily a penězi.

Foto: Monika Dušková

Velký výběr vánočních stromečků

Článek

Rozsáhlá policejní akce pokračuje už třetí den. Od pondělí byli zadrženi dozorce, vychovatel a dva členové zdravotnického personálu. Policie pozatýkala také tři příbuzné vězňů a zaměstnance dodavatelských firem.

Mluvčí věznice Luboš Beránek potvrdil, že akce dosud neskončila. Zdůraznil ale, že počet vyšetřovaných vězňů významnou měrou převyšuje počet vyšetřovaných dozorců.

Dozorce a vychovatel čekají na rozhodnutí o vazbě

Podle ČTK zátah ve věznici odstartovalo před 14 dny dopadení dvou výrobců pervitinu.

"Policisté pak zjistili stopu, která vedla přes pracovníky vězeňské služby a příbuzné vězňů až k odsouzeným," řekla Brozová.

Většina zadržených byla po výslechu propuštěna a bude vyšetřována na svobodě. Výjimkou je podle Brožové vychovatel a dozorce, které policie obvinila ze tří trestných činů. Kromě distribuce drog je to zneužití pravomoci veřejného činitele a maření výkonu úředního rozhodnutí. U nich už vyšetřovatel podal návrh na uvalení vazby.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám