Hlavní obsah

VIDEO: Skauti se přiotrávili v Šumperku plynem

Právo, pem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠUMPERK

Devět mladých skautů se v pátek ráno přiotrávilo v Šumperku oxidem uhličitým. Všichni jsou mimo ohrožení života, ale museli být hospitalizováni.

Článek

„Jde o lidi ve věku od 16 do 20 let, kteří spali v jedné místnosti v objektu šumperské pobočky Svazku skautů a skautek,“ řekl Právu v pátek mluvčí Policie ČR v Šumperku Jiří Bednařík.

„Přivezeni k nám byli po deváté hodině. Jejich zdravotní stav je stabilizovaní. Nyní jim lékaři provádějí nejrůznější testy. Nemělo by se však jednat o nic vážného. Je sice možné, že někteří u nás zůstanou i pár dnů, ale někteří zase pravděpodobně budou propuštěni v horizontu několika hodin,“ řekl Právu v pátek mluvčí šumperské nemocnice Tomáš Želazko.

Příčinu otravy, jak dále informoval Bednařík, policisté zatím neznají. Nevědí ani to, zda nějakou roli hrál alkohol. „Vyšetřování probíhá. Technici jsou na místě. Mohu říct jen to, že v místnosti, kde spali, byla kamna na tuhá paliva a že případ šetříme pro podezření z obecného ohrožení,“ dodal bez dalších podrobností Bednařík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám