Hlavní obsah

Vichr lámal stromy, jeden spadl na projíždějící auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silný vítr ve středních Čechách přidělal práci hasičům, kteří museli vyjíždět dvakrát častěji než obvykle. Kvůli následkům vichru zasahovali více než stokrát.

Foto: HZS Středočeského kraje

Středočeští hasiči zasahovali ve více než stovce případů u popadaných stromů na cesty, železniční tratě i na domy

Článek

„Ve většině případů šlo o popadané stromy, které omezovaly nebo znemožňovaly provoz na silnicích, případně spadly do drátů elektrického vedení. Ve čtyřech případech vyjely jednotky požární ochrany ke stromům v kolejišti anebo v trakčním vedení,“ uvedla mluvčí středočeských hasičů Veronika Švorcová Mocová.

Padající stromy byly také příčinou tří dopravních nehod. Strom padl na projíždějící auto na silnici třetí třídy mezi obcemi Klínec a Jíloviště v okrese Praze-západ. „Zraněný řidič byl transportován leteckou záchrannou službou do nemocnice,“ uvedla Mocová.

V dalším případě narazil v Příbrami u Fialova rybníka osobní vlak do ležícího stromu. Ve druhém najel osobní automobil do stromu, který spadl do pravého jízdního pruhu na dálnici D10 na osmém kilometru ve směru od Turnova do Prahy. „Obě tyto nehody se obešly bez zranění,“ dodala mluvčí.

Zima si bere volno

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám